Kiralık Aşk - tamer bey, okyanus asiri bir yolculuktan dolayi size zamaninda

Kiralık Aşk Kiralık Aşk
tamer bey, okyanus asiri bir yolculuktan dolayi size zamaninda cevap veremedim.
tum yazilarimi tamamen yanlislik yapip kisisel aliyorsunuz ve kisisel olarak cevap veriyorsunuz. ne ben sizi taniyorum, ne de siz beni taniyorsunuz. ancak sunu soyleyeyim eski dogu blok ulkeleri cografyasini da iyi bilirim, insanlarini da iyi bilirim. o cografyada turist olarak degil bizzat yasadigimi soylemem gerekiyor. bu kadari yeter sanirim. gercekten turkiyeden bu cografyaya cok dizi gitti, izlendi ve izleniyor. ancak ka baskaydi - bunu daha once de yazilarimda (ozellikle kritik zamanlarda) yazmistim - ka dizisi cuma aksami yayinlaniyordu, burada biz nasil dizinin baslamasini bekliyor idiysek rusyada da bekliyorlardi, aninda rusca tercumesi yapilirdi ve ertesi gun - cumartesi dizi rusca seslendirmeyle internet sitelerinde cikiyordu. benzer durum en azindan ilk 20-25 bolum icin bulgaristan, yunanistan, makedonya, arnavutluk icin de gecerliydi. bu olayi ben baska bir dizi icin gormedim duymadim (ki yeterince baglantim var). turkce az cok bilenler zaten diziyi orijinalde izliyorlardi.
diger konu dizi kopya mi degil mi. her yil bir suru dizi yapilir - brezilya, hindistan, turkiye, kore onde gelen dizi yapimcisi ulkelerdir. bazen bir kitabi alip uyarlama yaparlar (kitabin adini kullanirlarsa - isim icin telif hakki odeme zorunlulugu var :-), ancak konu benzer bile olsa farkli kulturlere gore uyarlandigi zaman farkliliklar cikar ve isim icin telif hakki yoktur. ben kore dizisinin meraktan ilk bolumlerini izledim - kusura bakmayin ama ka ile hic bir alakasi yok. ayni sekilde meraktan `ask ve gurur` filmini de izledim (cok ta begendim :-)) - o film ve ka ile karakterler arasinda paralellik bile bulmustum (korayin omer ve defne icin kullandigi tanimlamalar bu filmden alinmis olmali :-)) . hatta burada ka 'ya benziyor diye bir hint dizisinden bahsedenler bile oldu. bak onu bakmaya bile tenezzul etmedim.
hatirlatayim `yuzuklerin efendisi` filmini bile `turkluge hakaretten` yasaklamaya kalkisanlar bile oldu. ki filmde turk kelimesi bile gecmiyor. ama herkes istedigi gibi anliyor, istedigi gibi yorumluyor.
onun icin ka (en azindan ilk 20 bolumu) bence mucizeydi veya bir mucize yaratti. can-i-gonulden baska senaristlere de boyle bir basari elde etmelerini dilerim :-)

Oy Ver

5.8
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Test ::
:: Yarışma ::
:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.