Kiralık Aşk - mucize.. bugün sosyal medyada vardı yazarın yarattığı

Kiralık Aşk Kiralık Aşk
mucize..


bugün sosyal medyada vardı yazarın yarattığı ka. mucizesi ...
kişilerin düşüncesi farklı olabilir ,öyle düşünenler var ..
ben baştan beri farklı düşünüyorum bunu da ifade ettim ...
bir konuda fikriniz varsa dayanaklarınız da olmalı ..benimkini sıralıyayım ..
dizinin özgün senaryosu korelilere ait ..orda oynamış bir dizinin adaptasyonundan bahsediyoruz ..basite indirgersek eser bize ait değil ..
oluşmuş bir kurgu var biz bunu türkçeleştirdik ,hatta seyreden bir arkadaş koreli karakterlerin isimlerini bile yazmıştı ..
oluşmuş bir çalışmayı adapte etmek mucize sayılabilirmi?
başarılı replikler var ,çoğu arkadaş bunu yazılarında kullandı ..günlük konuşmalarında kullandıklarını da tahmin ediyorum ...ama bu durumu kurtarmaz ..ilk düşünen kimse paye ona gider ,diger katkı yapanlar başarıya ortak olur ..şarkılarda bunu görebilirsiniz cover versiyonun aslını gölgelediği görülmüştür ..aynı zamanda olanın ruhunu koruması adına zor iştir ..
ilk 13 bölüm tamam sonrası bizim genleştirmemiz ..genleşme tüm sezona yayılırken başarı varmı ? bence yok .. hep birlikte izledik "mucizeyi"
hep final havasında yürüyen bir havası vardı öykünün.. bir bakıma kimse önünü göremiyordu denilebilir ..17 den sonrası dram ağırlıklı gitti bana göre ..
araya komedi diye yazılan repliklere kim güldü ..koray-neriman ikilisi bu satırları yazana göre en hafif deyimle komik değildi ..
feminen yanı ağır korayla okumuş maço ömerin arkadaşlığı zaten emanet elbise gibiydi ..fransız durum komedilerine öykünen lokanta sahnesi(sinan-koray) belkide bu tarz içinde gördüğüm en kötüsüydü ..
geriye ne kalıyor" romantizm" burda oyuncular devreye giriyor ,başarılılar
bunu kimse inkar edemez ..hatta çoğu kişiye göre gerçekler...
romantizm cepte orası tamam yanına ne konur kısmında macera olamadı ..
yazarın değil yapımın sorunu var gibi bu kısımda ..
macera demek dış mekan demek oysa adam akıllı bir piknik yapmadıklarından yakındı çoğu kişi ..geriye dram kaldı sık sık ayrılarak
burda başarı sağlandı gözüksede kimse böğrüne öküz oturmasından hoşlanmadı ..üstelik bazı bölümlerde aşıklar ce demeden bölüm bitti bazı bölümlerde ise ağızlarını bıçak açmadı mutlu sahneleri müzik klibi tarzındaydı
dekor olarak kullanılan yazarın sevdiği tablolar bile öyle yorumlandıki ,
anlatmaya kelimeler yetmez ..mucize pike yapma eğilimindeyken bir bilenler çıktı şaşırtıcı biçimde ülke dışından dizide olan biteni biliyordu ..
yazı ekibinde akrabası olduğu tüyo aldığı söylenen arkadaş final haberiyle beraber buharlaştı ..sadece o değil içimizde olduğunu sandığımız her bölümü şaheser bulan hergün moral aşılıyan arkadaşta buharlaştı (yorumlarımdan pek hoşlandığı söylenemez bana selam vermeyi bile doğru bulmadığını belirtmişti) dizi final haberiyle çok üzüldüğünü kanala yazmamız gerektiğini belirtti bu girişim sonuçsuz kaldığında çoktan gitmişti ..
"mucize" tanımlaması doğru nerde aradığımız çok önemli ...
yarım yamalak yansıtılan mahallenin temiz yüzlü kızını sevmiyen yoktu aramızda ...kimse sırtında adeta yumurta küfesi gibi taşıdığı sırdan bile onu sorumlu tutmadı ...gerçek yaşam gibi kızılan ve sevilen oyuncuların ipleri yazarın elindeydi ..bu bile çoğu kez gözardı edildi ..
arızalı aşk masal zannedildi ..şimdide arızalı aşkın mimarına mucize mimarı deniyor ..yarım yamalak kalanın mimarı ödül alırmı ...
ödül burdakilere gitmeli sosyal medyanın her tarafında cuma hala özel günse
insanlar birbirini unutmuyorsa ka mucizesi olduğu kesin ...
"mucize"biziz unutmayan bizleriz ..diziyle başlıyan dostlukları devam ettirdik
hastamızı da düğüncümüzü de önemsedik bırakmadık ...
dizi ara verdiğindede destan yazan bizlerdik ..kimimizden artık haber alamasakta araya kırgınlıkta girse mesafeler engel de olsa ebediyete taşınacak dostluklar kazandık ..anatomi farklılığına bakmaksızın kalplerimizde yaşattığımız dostluklarımız bizle mezara kadar gidecek ...
vefa bir semt adıysa biz vefalıyız "mucize"nin adresi farklı yerde aramaya gerek yok burda vefada oturuyor ...

Oy Ver

6.2
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Kiralık Aşk Yorum mükemmel bir yorum olmuş kardeşim tamda düşündüklerimi yazmışsın hatta daha da çok şeyler var yazılacak.. ama en önemlisi burada edinilen güzel dostluklar.. şu anda en üzüldüğüm ise türkan ablam ve papatyam dan nasıl haber alacağımız..
kardeşim eline emeğine sağlık.. mutlu haftalar diliyorum...

Zubeyde(zubus) • 05-06-2017 10:00 !!

Kiralık Aşk Yorum tamer bey intrrnette günlerdir sorun olduģu için daha yeni okuyabildim.biz bu diziyi ömer defne eşleşmesinden dolayı izledik.senaryo
konusunda size katılıyorum.meriç hanım her ne
kadar da senaryo bana ait desede çok kore dizisi isleyen arkadaşım var.bu dizinin kore
menşeili oldüğunu söyledi.belki okuysnlar bana
iki kelime yazdında senarist mi oldun diyecekler
ama okuma yazma bilmeyen biri bile
senaryoaki tutarsızlıkları farkedebilir.çoğu
arkadaşım diziyi 20.bölumden sonra
izlemedi.evet 13. bölüme kadar korrydi ondan
sonrada bazı sahneleri başka kitaplardan
olduğunu düşünüyorum.elbete kndide var ama
ben o kadar abartılacak bir durum olduğunu
sanmiyorum. tabiki yazarımız çok güzel işler başardı ama bu dizide ki ömeri patlayıncaya kadar şişirip defneyide mağmalara kadar yerin dibine sokması bizim öküzlerin gelmesine sebep oldu.ikinci sezon ömrr karaktrrinin inandırıcı olmamasının sebebi sanırım ikinci sezon kötü senaryo yüzünden olablir.daha fazla yazmak isterdim ama internet gidebilir.

tamer benimde düsüncelerim bu yüzden sizin gibi.

türkuaz

05-06-2017 16:25 !!

Kiralık Aşk Yorum tamer bey yine harika bir yazı olmuş gönlünüze sağlık uzun süredir yazamıyorum gözündeki rahatsızlık yüzünden ama azda olsa okumaya çalışıyorum hikâyeler şiirler fıkralar senaryolar hepsi birbirinden güzel olmuş teşekkür ederim bütün arkadaşlara ama bize haksızlık yapılıyor üye değiliz diye biz kötü birsey yazmadimki sizleri okumaya devam etcem gönlüm sizlerle ama bir daha yazmayı dusunmuyorum haklarınızı helal ediniz sultan

06-06-2017 00:14 !!

Kiralık Aşk Yorum kaç gündür yazamıyorum sayfaya, gelen yeni kuraldan ötürü. bu hiç hoş olmadı benim için. çok kırgınım yazarokura. zaten tek tük kişi kaldı sayfada, onları da engelledi sağ olsun. şimdi kendi çalsın kendi oynasın. okumaya devam edeceğim sizleri ama ben de artık yazmayı düşünmüyorum. zira artık yoruldum. zaten televizyonla alakam kalmadı gibi bir şey yine. bir tek annemin düzenli takip ettiği romantik bir hint dizisine bakıyorum arada denk gelince o kadar. o diziye bakınca neyi fark ettim biliyor musunuz? meriç acemi acaba bu diziyi izleyin izleyip de mi yazdı senaryoyu dedim. romantik sahnelerin %80'i müthiş bir benzerlik gösteriyor zira. isim verebilir miyim bilmediğim için adını yazamıyorum. ama izleyen varsa tahmin etmiştir hangi dizi olduğunu. o da önümüzdeki ay final yapacakmış sanırım. o da bitince toptan kesiyorum televizyonla ilişiğimi. ruhum rendelendi zira iyice. detoks yapmalıyım acilen.

bu arada, dün meriç acemi'nin doğum günüydü. kendisine mutlu yıllar diliyorum. zekasına yakışır daha özgün projelerle sahalara yeniden dönüşünü de sabırsızlıkla bekliyorum. okumayacağını biliyorum ama olsun. son yazım olduğu için yazmak istedim işte. hem de ona en tepkili insanın, tamer abinin onunla ilgili eleştiri yazısının altına. çok ironik değil mi? 😁 neyse. hepinizi çok ama çok seviyorum. tek tek isim yazıp veda etmek isterdim sizlere ama birinizden birinin adını unutursam hatırınız kalır diye, toptan allahaısmarladık demek istiyorum. hiçbirinizi unutmayacağım can perilerim. tamer abinin de dediği gibi, en büyük mucize bizleriz, unutmayın. biz hunili periler... 😉

pazar kahvelerim her daim bakidir dostlarım. ramazandan sonra hepinizi beklerim. şimdiden söyleyeyim de aklınızda olsun. unutmayın beni olur mu? arada adımı anın. cevap veremesem de okuyor olacağım çünkü. haklarınızı helal edin olur mu? bayramınızı da şimdiden kutlarım dostlarım. küçüklerimin gözlerinden büyüklerimin de ellerinden öperim. ❤💔

yay kadını

06-06-2017 01:45 !!

Yorum Yaz

:: Test ::
:: Yarışma ::
:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.