Kiralık Aşk - hanımefendi ... aşıkane.. aşkın ki hiç durup

Kiralık Aşk Kiralık Aşk
hanımefendi ...


aşıkane..

aşkın ki hiç durup dinlenmek nedir bilmiyor
aşkın ki anlatılamaz ihtiyar ve yıkık
nice nice yaşamalara açılmışsındır
nice yaşamalar ki kalmıştır yarım buruk


ilhan berk...


çocukluğumun bir ağustos öğleniydi ..kavurucu sıcak yakıyordu her yanı dışarı çıkma güneş çarpar uyarısına rağmen eve çaya gelenlerden fırsat bulup kaçtım yokluğum kalabalıkta farkedilmezdi nasıl olsa ...
kimse yok ortalıkta bizim tayfadan kapı önü gölgesinde evcilik oynayan bir kaç kızdan başka mahalle sessizdi ..ve tarihi cami tarafından biri göründü..
bu alışılmış birisi değildi hiç görmediğim biriydi ..ve çok farklıydı ...
filmlerde gördüğüm şapkası vardı çok güzeldi giyimide film artrisleri gibiydi ..
ben büyülenmiş gibi bakarken gelirmisin dedi ..koşarak yanına gittim ..
taşımakta zorlandığı çantalardan en küçüğünden iki tanesini verdi yardım edermisin demesine sadece başımla olur işareti verdim ..
iki adım sonra kimin oğlusun diye sordu şaşkınlıkla babamın demişim ..içten bir gülmeden sonra bu babanın ismi varmı dedi...söyledim. çıkaramadım dedi..annemi sordu cevap aynıydı çıkaramadım ..bizim aralığı geçtik çok güzel kokuyordu ve koku sokağa yayılmıştı ..bir sonraki aralığa yöneldi komşu teyzelerden birini söyledi ona gelmiş ,kapıyı çaldı açılmasıyla sevinç sesleri sokağa taştı ..ben öyle bekliyorum ..neden sonra bu küçük yardımcım ama ailesini çıkaramadım dedi..komşu teyze ailem hakkında güzel bir iki laf etti.. döndü gülerek belli dedi sonra elini yanağıma getirip okşadı teşekkür etti ben ayrıldım eve gittim ...bahçe kapısını açmamla avluda oturan kadınların soru yağmuruna yakalandım ...meğer biz yürürken çay davetine geç kalanlardan biri görmüş ve gören kişi geleni tanıyan biri ..
ne konuştunuz gibi soruların cevabını verdim onların konuşmasından mahalleye biri için geldiğini eskiden burda oturduğunu anladım ...
nedense kadınlar mesafeli hatta kızgındılar ..
gerçek adını pek söylemediler belgin doruğa benzettikleri için olsa gerek küçük hanımefendi demeyi tercih ettiler ..yanımda konuştuklarından anladığım benim sınıf arkadaşımın babası için gelmiş ..
sınıf arkadaşımın annesi onun doğumunda ölmüş ..bunu biliyordum halası bakıyordu ..babası ile birlikte iki katlı bir evde yaşıyorlardı ..hala üstte bunlar alt kattaydılar ..babası dokuma ustasıydı ve mahallede çok sevilirdi ..
halanın iki oğlu vardı ve benide çok severdi bunun bir nedeni olduğunu yıllar sonra öğrendim ..sınıf arkadaşım çok narin bir kızdı dokununca kırılacak hissi duyulacak kadar narin neden kolladığımı bilmiyorum ama kalabalıkta perde olurdum ..unutkanlığımın cezasını hep o çekti ..yedek kalemi eksk olmazdı silgiside ..ben unuttum dediğimde tek kelime ..tamam der çıkarır verir yeni kalem bana kendi küçücük kalemle yazardı ...akıl edip yeni bir kalem bıraktım unutunca verirsin diye ..gözlerini kocaman açarak ya unutmazsan dedi .. o zaman senin olur dedim gözlerinin içi gülerek teşekkür etmişti..
kısa zamanda mahallede konu oldu okul tatil olduğu için kızın durumunu bilmiyorum ..hanımefendi babasıyla ne konuştu hiç bilmedim ..duyduğum kızın annesinden önce sevdalıymışlar ..hanımefendi çok küçük olmasına rağmen serpilmiş göze gelmiş ..talipleri var ama bu seçimini arkadaşımın babasından yana kullanmış ..o günlerde komşulardan birinin akrabası gelmiş en büyük şehirden ..zengin ve yakışıklıymış kıza tutulmuş ..pırıltılı bir hayat vaadi sunmuş ve kız onunla evlenmiş ..görünen buymuş .. böyle olmadığını özü sözü bir bir komşu teyze anneme anlatırken duydum arkadaşım söz konusu olduğu içinde özellikle ilgilendim ..kız kendini yaktı bunlar çok fakirdi böyle kısmet bir daha çıkmaz aileni düşün diye kızı kandırdılar kızda ailesine baktı demişti ...kısa zamanda herşey anlaşıldı ..kız ailesi daha doğrusu hasta annesi ve kardeşi için kabul etmiş gitmiş kısa sürede anne ve kardeşide götürmüş buralardan ..babasını hiç duymadım hatıramda yok ..anne yakın zamanda vefat etmiş kardeşin ne olduğunuda konu etmediler bilinmiyor demekki ..arkadaşın babası askerdeyken evlenip gitmiş ..asker dönüşü yıkılmış adam ,bir müddet sonra narin yapılı bir kızla tanışmış onunla evlenmiş ..doğumda eşini kaybedince bir daha evlenmemiş ..bunun durumunu teyzesinden öğrenen hanımefendi eşini erken kaybedince sanırım bir oluru varmı diye dönmüş ...kızılan durum dönüşüne ...
bir sevdanın önüne kaç engel çıkar ..ben en çok içerden örülen duvarların engel olduğuna inandım ...çocuk aklımla her detayı tam bilemiyorum hanımefendiyle ne konuştular onuda bilmiyorum bilen varmıydı gerçekten ..
sadece babam anneme adam evlenmez demişti kesin bir dille ..evlen baskısından bunaldığında babama dert yanmış ..ben sevdim rabbim böyle karar verdi birde hediye bıraktı evladım için yaşarım kaderim bu demiş ...
iki gün sonraydı sanırım yine sokaktayken pencereden seslendi gittim ekmek almamı istedi ekmekleri teslim ederken , ben yarın gidiyorum sen karşıladın sen yolcu et dedi ..sakin diyemi öğlen vaktini seçti bilmem bu sefer çantası azdı ..yine bakımlı giyimliydi aynı koku üzerinde sadece yüzünde bir hüzün bulutu kümelenmişti ...teyzeyle vedalaştı teyze ağlarken çıktık yola yürürken konuşmaya başladı" ben buraya kalbimde sakladığımı bulmaya geldim meğer sakladım sanıp kaybetmişim "bu söylediğini eve dönünce yazdım(yaz dedi) kelimesi kelimesine böyle söyledi ...sonra sokağı göstererek bende senin gibi buralarda koştum ,oynadım dedi hatırlıyamadığım çok şey anlattı ..
sesi kederliydi ..böyle olmasını hiç istemedim dediğini hatırlıyorum ...
cami meydanındaki taxinin yanında yaz dediğini tekrar etti , büyüyünce lazım olacak benim gibi yapma gerçekten sakla kaybetme dedi ..söylediklerini pek anlamadığımı ama mümkünse küçük arkadaşı olarak unutmamamı söyledi ,yanaklarımı öptü taxiye bindi gitti ...arkadaşımın babası hiç evlenmedi ...
biz mahalleden taşındık yıllar sonra arkadaşla karşılaştığımda artık hanımefendinin şehrinde okuyordu ...bir yerde oturduk eskilerden konuştuk .
halasının beni niye sevdiğini anlattı sormuş okulda başın sıkışıyormu diye sessiz olduğu için sanırım ...buda beni söylemiş kolluyor diye , sevgi ordan .
konuşurken birden orda kimi gördüm tahmin et dedi edemedim ..hanımefendiyi söyledi ..aynı bakımlı hali devam dedi ..gitseydin yanına konuşsaydın dedim ..babamı alacaktı olurmu dedi ..herkes öyle söylemiş kızın aklında kötü biri olarak kalmış ..anlattım konuştuklarımızı ne yazdırdığını bedel ödeyenlerden olduğunu ..anladı ..bilmiyordum ,üzüldüm dedi ...
eğer görürsen yine yanına git küçük arkadaşın seni unutmadı ve anlıyor ...
yazdırdığınıda hala saklıyor diye söyle ..dedim .gözleri dolu peki dedi ...



tamer

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Test ::
:: Yarışma ::
:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.