Benim Hala Umudum Var - Ilk once herkese yeniden merhaba, Yorumuma ilk olarak

Benim Hala Umudum Var Benim Hala Umudum Var
Harbisevenhakumut
Ilk once herkese yeniden merhaba,
Yorumuma ilk olarak Umut’a deginerek baslamak itiyorum. Ozanin yaptigi hatalari gormezden gelip, Umutu sulamak…Pes artik! Ne yani Umut Ozanin ona, hakaretler savurmasina, onu ilk baslarda Hakani ayartmakla suclamasina! Annesiyle tehdit etmesine ve son olarakda aldatmasina ragmen! Affedip, ozanin gidip melisten yaptigi bebege mi baksin?! Bu kiz bunu mu hak ediyor?! Umutun en buyuk hayali olan bebegi ozan “sevdigi kadindan” degilde gitti baskasindan yapti, hani Umutdan baska kimseden cocugu olmayacakti, ondan baska kimseye bakmayacak? Bos laf bunlar! Umutun en buyuk kusuru bu kadar saf olmasi… Herkes bakiyorumda simdi Umuta karsi siper aldi, en basinda ozanin guvensizligini, hakaretlerini ve parasiyla vurmasini yutan Umut yok artik! Hic kimseye eyvallahi olmayan, hayat onu ne kadar devirmeye calissada ayakta durmak icin cabalayan Umut var! Sanirim bu yuzden kiz kotu oldu bazilarinin gozlerinde!
Insanların birçoğu gerçekleri görmek, duymak istemez, galiba bunun asil nedenide gerçeklerin acitmasidir… Allah hic kimsenin basina boyle birsey getirmesin! Her kim olursa olsun boyle bir igrencligi yasamayi hak etmez. Aslinda her şerde bir hayır vardır derler ya, boyle bir seyde aslinda kimin bizim sevgimizi hak ettigini gosteriyor. Gelelim Umudumuza; aşkla gittiğin kapıya, umutla baktığın o yüzün, başka kadının kollarından daha 1 saniye önce çıkmış, sana yalan söylemiş, utanmadan nikah tarihi almaya gitmiş bir erkek yuzunden aci cekiyor… Bazilari Umutun ozani hak etmedigini soylemis; bizde bunu diyoruz ya Umut gibi iyi niyetli, asil ve masum bir kiz boyle biriyle boyle bir hayati yasamayi hak etmiyor!
Neden bilmiyorum ama bu cok hosuma gitti:
"Herkesin aynı yalana inanıyor olması, onu gerçek yapmaz." - Ahmet Ümit
Umutun Hakanin evlilik teklifinede deginirsek – evet, erken oldu, sevgili olmadan falan ama buda iste onlarin ilerdeki asklarinin farki! Umut suan Hakaninda dedigi gibi yorgun, bitkin, umutsuz… Yasadigi hayal kirikliklarindan sonar kiz bazilarinin sayesinde enkaza dondu! Hakanin askinin ne kadar gercek oldugu su sozlerinden anlasiliyor:” Kim bilir, belki de zaman bana senin kalbinde yer edinmeye fırsat verir, ben bu belkiye hayatımı koyarım!” Aşk bu degilse ne o zaman? Soyleyin bana? Hakan mi saplantili, hastalikli? Valla ecelden degil ama bunlari okurken gulmekten hakki rahmetime kavusacagim, tipki bazilarinin istedigi gibi.. Neyse konu takintilik, saplantilik. Madem Hakan Umuta asilnda asik degil, neden bu adam bunca seye katlaniyor, neden bu adam ozan ve Umutun nisaninda yahya silahla ates edince hic dusunmeden! Suphe etmeden Hakan neden Umutun ustune siper etti kendisini? Bunun bir ornegide Musanin Umutun setini basmasi. Yine silahli saldiri, yine yaralanan biri ve yine Umutu kurtaran Hakan! Bunca zaman bu adam kizdan durabilmek icin kendisine yapmadigini birakmadi, Umutla arasina duyguyla bir iliski kurarak sinir koymaya calisti ama olmadi… Simdi bazilari yine Hakani karalamak icin duyguyu kullandi deyecekler ve bende bunu boyle cevaplandiriyorum; duygu zaten en basindan beri Hakanin Umuta baktigi gibi baska hic kimseye bakmayacaginin farkindaydi, bunu zaten kendisi soyledi! Ozanin bir suru hatasini ortmek icin Hakan ve Umutu suclamak kolay geliyordur tabi. Hala Hakanin takintili olup olmadigina deginmemisim, hemen onuda haledeyim; takintilik; birine karsi, guven eksikliginden meydana gelir, buyuzden karsindakinin yapmaz dedigin seyleri yaptigini sanip, zorla, tehditlerle yaninda tutmaya calisir insan. Hakanin ne Umuta karsi guvensizligi var, ne de kizi yaninda zorla tutmak icin yaptigi sacmalik gibi seyler var. Ama bunlari dizide yapmis olan birisi var, tahmin etmissinizdir – ozandan bahis ediyorum!
Duygunun uyduruk, abartili sozlerine inanip gidip Umutu kafelerde hakarete bogan oydu! Kiza Hakanin parasi agir geldi dimi sana diyen yine ozandi! Dikkatimi cektide bu ozan Umuta hakaret etmek icin hep maddiyata siginiyor, eger sizlerinde farkina vardiysa. Senarist/ler bize hep ailesi icin yasayan, kimseye eyvallahi olmayan, para icin karakterinden vazgecmeyen bir Umutu gostermeye calistilar ki bence basardilarda. Ozanin aski madem bu kadar buyuk ve esasdi neden Umuduna birkere olsun guveni tam olmadi? Sonra gitti 2 kere melisle birlikte oldu tabi. Umut kapiya dayaninca ki o surat ifadesi, davranislari takintiligin ispati degil miydi? Umutun ihaneti ogrenmemesi icin ozanin sergiledigi davranislar… Yine hersey cok acik…
Herkesin dusuncesi, gorus acisi farklidir tabi… Hic kimse hic kimseye gercekleri zorla gostertiremez. Ozanin Umuta yaptiklari ortada…
Herkes Umut-Hakan askinada saldiriya gecmis. Ne cabuk deyemeyecegim, zaten daha Hakanin sahneleri artmaya baslayinca saldirilar baslamisti… Hakan Umutu cok bekledi, ozanla evlendikten sonrada kendisininde dedigi gibi uzak durmak icin cok savasti, Umutu unutmayi cok denedi… Ama maalesef ask oyle bir sey ki… ne akil, nede baska birsey engelliyebiliyor onu. Hemcinsim olarak Hakanin en cok begendigim karakter ozelligide sevdigi kadinin baskasiyla mutlu oldugunu gordugunde bile kalbi ne kadar kan aglasada, oda mutlu oldu. Neden mi? Cunku Umutu kendisini zehirleyecek kadar cok seviyor! Bunu onceki yorumlarimdada soylemistim. O mutlu olsun diye hep geride kalmaya calisti ama ta ki ozanin Umuta attigi son darbeye kadar – bebek! Umutun belki hic gerceklesmeyecegi hayali olan o bebek, ozan, sevgilisi, nisanlisi, kocasi! Gitti baskasindan bebegi yapti! Bu kadar cok severken, bu kadar cok beklemisken birini ve onun mutlulugu icin kendi mutlulugundan vaz gecmisken, kim sevdginin acilar icinde kivranmasina goz yumar? Kim hicbirsey yapmadan oylece durabilir? Hakanin Melise o dedigide cok dogru! Ozan ve Umut bu ihanet yuzunden ayrilmasalardi bile, baska birsey yuzunden olurdu ayrilik. Bunun sorumlusuda kesin yine ozan olurdu..
Hakan hapisten cikti, simdi ozgurlugune ve Umuduna kavustu ve artik bakis acisinida degistirdi. Bunca zaman neler kacirdigini, isiyle ilgilenmekten hayati kacirdigini fark etti… Yeni felsefemizde “Daha az aklini kullan, daha cok kalbine kulak ver”! Bu adam Umutu gercekten sevmese, neden yukunu paylasmak istiyorum desin, neden hayatini bir belkinin uzerine harcasin? Hakan askininin gercekliligini bir cok kez ispat etti bence… Suan Umut ozanin actigi yaralari sarmakla mesgul ve evet buda dogru henuz Hakanin ona asik oldugu gibi Umut Hakan asik degil ama henuz! Bu surecde Umut Hakani daha yakindan taniyacak, Umutunda artik Hakanin elini tutmasiylada her ikisinde degisimlerde olucaktir. Umutun herkesin onu ezmesine karsi kendisine daha fazla guven duyup, daha net ve sert bir davranisi olusur, Hakanin ise Umutun hayatina girmesiyle birlikte neleri kacirdigini, kacirdigi zamani nasil telafi edecegini ve Umutu herkese, herseye karsi nasil koruyup, kizin yaralarini nasil saracagini izleriz. Bence bizleri cok buyuk, tutkulu ve gercek bir ask hikayesi bekliyor! Umutla Hakanin yakinda gercek olacak olan aski nasil iki kisinin birbirine guvenle, sadakatla ve masumiyetle sarildiginin iyi bir kaniti olacak!
Belkide Umutun aski Hakan icin:
Ve anlarsın ki; bu Dünya'da neyi çok istersen o senin imtihanındır...
Su ses kaydida biraz ortaligi hareketlendirir bence. Ozan melisten olacagi bebekten habersiz yine Umutun pesinde dolanmaya baslar, bir umut diye diye bakalim yine hangi hatalara imza atacak ozan... Ama insanda tabi hayal ettigi, umit ettigi muddetce yasar. Ne diyim herkes icin hayirli olsun artik. Biri aski icin herseyden vaz geciyor, digeride askini hakaretler ve tehditlerle gosteriyor ki boyle birseyde ask midir? …
Yine Hakan-Umut iliskisine karsi cikacaklar, yine gercekler baya uzak olacak bazilari icin… Yine soyluyorum herkesin fikri, zevki, tercihi farkli birsey demiyorum sadece bu Aska saygi duyulmasini istiyoruz Hakumutcular olarak.
HIC KIMSE ASIK OLACAGI KISIYI ONCEDEN SECEMEZ!!! ASK SOKAK ORTALARINDA OPUSUP, BASKALARININ EVINDE BIRLIKTE OLUP, GUVENSIZLIKLE DOLU VE BASKALARINA INANIP GIDIP KARSINDAKINE HAKARETLER SAVURMAK, NAMUSSUZLUKLA SUCLAMAK DEGILDIR!Bunu lutfen goz onunde bulundurunuz, bunlarin hepsini harbi seven ozaniniz yapti cunku... Hakan Umuttan uzak durabilmek icin herseyi yapti, kendisiyle savasti, ama herkesinde bir sabiri var!Hakan mi dedi ozana git Umutu aldat diye? Hemde 2 kez! 2.cisinide isteyerek yapti... Ha, Hakana katil deyenler; ozan Hakana bogamaya calisan degilmiydi? belki Hakan kendisini savunmasaydi, ozan oldurup deniza firlattirdi cesedi! Ozandan beklenebilecek seyler bunlar. Hakan kendisini savunmak icin bir yumruk atti ki kim diziyi gercekten takip ettiyse hicde oyle itip kakilma olmadigini anlar ;) o yatin yuksekligini hicbirimiz bilmiyoruz, o karanlikta nasil kurtarabilirdi Hakan onu? ki hemen siz simdide neden deniz polisine haber vermedi diyceksiniz... asicik dusunun bakalim... hem ozana bisiy olur mu ya? kim nerde gormus ki kotulere, serefsizlere birsey oldugunu bugune kadar?! Evet tam bir fanatigim Hakumutcu olarak, fakat uzun yorum yazmamin asil sebebi burada HAKSIZLIK asmis boyunu gidiyor! Hemen ozanin hatalarini ortmeye baslamislar! Eger sizin gozunuzde Hakan kotuyse, ozanin bunca yaptigindan sonra ne denmeli ona..bilemiyorum artik. Ama yinede farkli dusunceleri okumak, bilmek guzel :) Benim Hala Umudum Var gibi kaliteli bir dizinin boyle iyi takipcisi oldugunu bilmek cok hos. Okuyan herkese tesekkur ediyorum ve lutfen kusura bakmayin eger yazim hatalarim varsa, ki vardirda :D zamanim olmadi kontrol etmeye.
Saygilarimla...

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Test ::
:: Yarışma ::
:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.