Kocamın Ailesi - kapalı söylemek, işaret ile, hareket ile bildirmek, yazı

Kocamın Ailesi Kocamın Ailesi
kapalı söylemek, işaret ile, hareket ile bildirmek, yazı ile bildirmek de, hep söylemek gibi gıybettir.

bir müslümanın günahı ve kusuru söylendiğinde (elhamdülillah, biz böyle değiliz) demeleri, gıybetin en kötüsü olur. birisinden bahsedilirken, (elhamdülillah, allah bizi hayasız yapmadı) gibi, onu kötülemek, çok çirkin gıybet olur. (falanca kimse çok iyidir, ibadette şu kusuru olmasa, daha iyi olurdu) demek de gıybet olur.

kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(birbirinizi gıybet etmeyiniz.) [hucurat 12]

gıybet, adam çekiştirmek demektir. birisini gıybet etmenin, ölmüş insanın etini yemek gibi olduğu bildirildi. hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(miraca çıkarıldığımda, bakırdan tırnaklarıyla yüzlerini ve göğüslerini tırmalayan kimseler gördüm. "bunlar kim" dedim. cebrail aleyhisselam, "gıybet ederek insanların etini yiyen, şahsiyetlerini zedeleyen kimselerdir" dedi.) [ebu davud]

arkadaslar, kimseyi de uzmeyin artik. seray hanim da, banu hanim da kendi islerinde cok basarili birileri. evet, ben de uzuldum seray hanim diziden ayrildigini duyunca, hatta cok uzuldum cunku benim icin turk dizilerindeki en dogal bir oyuncuydu o, hep baskaydi, klask degildi. ahlakli birine benziyor. ama bu sadece bir hikaye ki. bir hikaye icin kimsenin de etini yemeyelim lutfen. herkesin kendi nedenleri var. ben de isterdim bu olayin bize yansitilmamasini, ama artik biz hic bir sey degistiremeyiz. insallah seray kaya'yin da yeni projesini gorecegiz. yeni rolunde de kimseyle yakinlasmadan bize guzel seyler hissettirecek umarim.
guzel ka dizisini de izlemeye devam ederiz. a bu arada riza bakir azizin mi oglu cikti? kenan bal da ne guzel sefer olmus :)

a bu arada ben

Oy Ver

6
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.