Kiralık Aşk - tamer bey, masallarda prens olmak mı zor bilmiyorum ama

Kiralık Aşk Kiralık Aşk
tamer bey,
masallarda prens olmak mı zor bilmiyorum ama dizilerde bence prenses olamak daha zor.
yazar-okur dışındaki mecralara da biraz baktım k.a. konusunda acaba böyle mi diye, buradakinin aksine defneden ziyade ömer karakterinin savunulup sahiplenildiğini ve yüceltildiğini gördüm.oradki defneciler de neden herkes bu kadar katıksız ömer hayranı, ömer kusursuz bir erkek değil, defnenin bir sürü iyi tarafı var erkek hayranı kadınlar bunu göremiyor diye savunma yapıyor.ömerci k. a. cıları hormonların esiri ergenler olmak ile suçluyorlar. ömerci k. a. cılarsa defne severleri yalanıcının ve haksızın yanında olmakla.
peki senaryo yazanların gözünden nasıl bayan ve erkek karakterler. (sadece k. a .için söylemiyorum pek çok dizinin ortak noktası bu. )
genelde diziler hep kadın karakterlerin yaptığı entrikalar ya da çeşit çeşit zayıflıklar saflıklar basiretsizlikler üzerinden devam eder, uzatma gereken yerlerde değirmen bu suyla döner.
baş erkek karakterlerse hep mükemmel, karizmatik, güçlü, haklı görünmek zorundadır. hata da yapsalar bir sebebi vardır.
aslında bu senaryolar alt metinlerde mükemmel erkek davranışı derken pek çok hasarlı fikir de iletirler, ama bunun farkında değillerdir. toplumun hasarlı kalıp fikirleri entelektüel ve kalıplara karşı olması gereken kişilerin bile kemiklerine işlemiştir ve bu kalıpları çökertmek yerine yeniden üretip pazarlarlar mükemmel diye iddia ettikleri erkek karakterleri ile.
baş kadın karakter ise seyircinin kendini onla aynı yere koyduğu karakter olduğu için ne yapılırsa yapılsın hep empati yapılıp affedilecektir. yeter ki ne kadar mecbur ve mağdur olduğu vurgulansın.
ancak dizde döngüleri sağlamak için hep kanın karakter üzerinden yürümekte kantarın topuzu kaçınca seyirciler kendini onla aynı yere koymaktan vazgeçebilir ve hikaye ile de bağını koparabilir.
ardından fazla dengesiz yazdık biraz da erkek karaktere hata yaptıralım derseniz çekicilik kozunu da kaybedersiniz.
keşke bu dizileri yazanlar hikayede ki karakterlere bir matematik denklemindeki değişkenler değil de gerçek insanın bir yansıması olarak bakabilse. acıları ile sevinçleri ile yanlışları ile doğruları ile bu budur ve bundandır diye yazabilse.
ben masalları bu yüzden de sevmiyorum galiba, masallarda da böyle neredeyse matematiksel keskin düalistlikler var.
gerçek hikayeler, gerçekten kök alan hikayeler masallardan daha çekici.
19.07
siz masalda prens olamak zor derken, seyircinin erkek oyunculara karşı tutumunu söylemiştiniz.işte o da çekicilik unsurunun beklenenin gerçek hayatta da rolüne devam etmesini bekleyecek kadar genişlemesinden kaynaklanıyor.

ama bir de şöyle düşünün, baş kadın karakteri oynayan kişi çıktı kendi şahsı adına herhangi bir konuda toplumun çoğunluk bir kısmına çok ters gelecek bir şey beyan etti.
seyirci tarfından hemen özdeşleşmek istenen kişi konumundan çıkarılacağı için, röportajları ile dizinin önüne geçip diziye zarar vermekle suçlanacak, biz onu görmek istemiyoruz başka bir başrol bulun istekleri yükselecek seyirciden.

19.07

Oy Ver

5.3
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Sıkıcı

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Test ::
:: Yarışma ::
:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.