Kiralık Aşk
Fanes_fanes
Bayan
Ankara
1/1/1982 (43)
sevgili nakkaş
bugün bize "düğümlerin çiçek açması " sını nasıl yorumlarsınız diye sormuşsun. benden de bir yorum istemişsin. ben bunu kadar noktası diye açıklamaya çalışacağım.
bazen içinden çıkamadığımız analaşılamayan karmakarışık durumlarda her şeyin düğümlendiğini sanki içinden çıkılmaz bir hal aldığını hissederiz.
yada herşeyi deneyip deniyimlerimizin sonuç vermediği anda herşeyin kilitlendiğini düğümlendiğini düşünürüz.
ber şeyin için çok uğraş verip sonucunu istediğimiz gibi alamayıncı ümitsizliğe düştüğümüz anlarda herşeyin bittiğini artık hayatımızın düzelmeyeceğini düşündüğümüz anlar bizim düğüm noktasıdır aslında kader noktasıdır bana görede.
"herşeyin üstüne gelip , seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme !işte orası senin kaderinin değişeceği noktadır. der"mevlana
herşeyin üstüne geldiği seni dayanamayacağın nokta insanı kör düğümüdür vazgeçmemek te sabırdır sabrın sonunda kaderin değiştiği noktada ümitsizliğin, karamsarlığın, çaresizliğin son bulup kaderimizin değiştiği noktada düğümlerimizin çiçek açmasıdır aslında.
düğüm sabır çiçek diyince aklımada banbu ağacı ve öyküsü geldi aklıma
bambunun, içi boş ve düğüm düğüm bölmeli bir gövdesi,
düğümlere bağlı sürekli yada süreksiz bir yaprak kını ve başaklardan oluşan az
çok dallı salkım biçiminde çiçekleri vardır.
bambu ağacinin öyküsü de
insanoğlunun erdemi, meyvesini yiyemeyeceği meyveyi dikmesindedir, derler. bambu, çinliler bu ağacı şöyle yetiştirir:
önce ağacın tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir.
birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz.
tohum yeniden sulanıp gübrelenir.
bambu ağacı ikinci yılda da toprağın dışına filiz vermez.
üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir. fakat inatçı tohum bu yılda da filiz vermez. çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler.
ve nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar ve altı hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.
akla gelen ilk soru şudur : çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı hafta da mı yoksa bey yılda mı ulaşmıştır? bu sorunun cevabı tabii ki beş yıldır. büyük bir sabırla ve ısrarla tohum beş yıl süresince sulanıp gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edebilir miydik?...
banbu ağacının düğümlerinin çiçek açması beş yıl içerisindedir.
kendi düğümlerimizin çiçek açması içinde
bir süre için çalışın, bir süre tahammül edin. her zaman inanın ve hiçbir zaman geri dönmeyin.