Kiralık Aşk - bir ömer mi var??? defalarca yorumları okurken, diziyi

Kiralık Aşk Kiralık Aşk
bir ömer mi var???

defalarca yorumları okurken, diziyi seyrederken ömer karakterinin bu kadar mükemmel işlenmesine rağmen hala sırrı biliyor mu? bilmiyor mu? 42 bölümdür hala hazırda ömer’e güven problemi yaşadığımız gerçeğinin nedeni, olaylara yaklaşımında ki reaksiyonları, neden, nasıl sorularını sormaması bende “kimlik” identity filmini hatırlamamı sağladı. tamam, o denli derin olmasa da sizlerle paylaşmak istedim.
acaba büyük “şoklarla” başlayan yalnızlıkla ortaya çıkan kişilik bölünmesi yaşamış olabilir mi? ömer. peki, neydi kişilik bölünmesi nasıl oluşuyordu ve nasıl yaşama yansıyordu. birlikte bakalım istiyorum. büyük şok yaşayan çocukların genelde yalnızlıkla devam eden hayatlarında başkalarına ait hayatları; burada ailesini kayıp eden ömer.. çevre faktörü önem kazanıyor tabi dizimizde ömer’in kitaplar ile kurduğu mükemmel dünya… öğrenmenin en etkin yollarından biri taklit dir. fakat unutulan şudur ki kendini sıfırlayarak bu yöntemi geliştirmek. kitaplar her ne kadar doğru örnekler barındırsa da siz kendinizi içinizde ki “ben” i unutmadan uygulamaya koymalısınız. zira kitapta ki ya da etrafınızda ki doğru başka bir ”ben” onun gibi duygu ve düşünceyi yüzde yüz sağlamanız mümkün değil. genelde bir topluluk ve ya olayda a karakteri sergileyen kişi başka bir olay ya da topluluğun yaşamı içinde b karakteri sergileye biliyorsa, burada problem var demektir. neden olan, kişinin içinde olduğu büyük boşluktur. genelde üniversite yaşlarında kendini gözlemlenir hala getiriyor olaylar.. kendi başına kalan ömer karakteri aslında kendini zaaflarını gizlemek adına başlamış gibi görüyorum. tercih ettiği mükemmel kişiliklerin arkasına gizlenerek bir savunma ağı kurmuş. ancak zamanla kendi ”ben” ini kayıp etmeye başlamış. problem şu ki bir müddet sonra kişi kendini şekillendirdiği kişiler gibi düşünmeğe, davranmaya odaklar. altta ki” ben” unutulur.
defne ömer için sevgi ve naifliği ile alttaki beni uyandırdı. altta ki ben ile edinilmiş, kopyalanmış “ben” savaşları başladı uzun zamandır. bu tip çoklu kişilik ya da kopyalama sisteminin en kötü ya da zor kısmı altta ki benin yaşama geçmesi için kopya ya da gerçek olmayan benlerin öldürülmesi tamam hafifleteyim değiştirilmesi dir. yani kişinin kendi ile savaşıdır. ömer karakterinin sorgulamamasının nedeni içindeki savaş olabilir. zaman zaman içindeki “ben” ortaya çıkmakta bazen de kopya kişilikler sergilenmektedir. dışarıdan bakıldığında bizlerde ömer’i hep tutarsızlıkla suçlamaktayız.
sorunu bulunca çözüm her zaman daha kolaydır. yalnızlığın neden olduğu bu sorunu ömer, defne ile çözmeye başlamış görünüyor. mutlu olmak tüm sorunları ortadan kaldırır. ömer mutluluğun nerden, nasıl olduğunu bulmak için çok çaba harcadı. hikâyede ki gibi, mutluluk insanoğluna verilmiş. insanlık hiç kıymetini bilmemiş. hep daha fazlasını istemiş, ya da mutsuz olacağı nedenleri sıralamış. bir gün mutluluk insanlardan alınmış. anlamını anlamaları için saklamak istemişler. önce everest’in tepesine, okyanusun ortasına, kitaplara vs. saklamayı düşünmüşler. fakat insanlık o kadar zeki varlıklar ki bulurlar diye düşünmüşler. sonunda insanların içlerine saklamayı uygun görmüşler. çünkü insanoğlu içindekini en zor bulurmuş. kotlama mutluluk için zor olarak bir kere verilmeye görsün beyne. uzaklarda hep aranır.
ömer mutluluğu defne’nin içine düşürdüğü aşk ile duldu. mutluluk o kadar güzel ki bundan sonra hiçbir şekilde kayıp etmeyeceğini düşünüyorum.
sevgiler saygilar

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Test ::
:: Yarışma ::
:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2025 YazarOkur Dizi.