Kiralık Aşk
nil nehrine yolculuk…
nehirler birçok kişiye pek gizemli gelmez. şu anda okumaya başlayan arkadaşların bile niye nil dediğini duyar gibi oluyorum. nehirlerin kuzeyden güneye doğru aktığı hepimizin bildiğidir. ben sanırım biraz ters bir insanım nil nehrinin gizemi benim için bu noktada başlar. çünkü nil güneyden kuzeye akar.(tıpkı kiralık aşkın başlangıcı gibi ilişkiler genelde iki kişinin enerjileri ile başlar. ancak hepimizin malumu bilinmeyeni ile aslında bu ilişki neriman hn enerjisi ile desteklenerek başladı.)
yunanca neilos kelimesinden anlamı gelir. nehir yatağını ifade eder. dünyanın en uzun nehridir.(kiralık aşk dizisininse dizi tarihinde ki en uzun dizisi olmasını diliyorum.)üç ana kolu vardır. beyaz nil, mavi nil. atbera nehri ..(ne tesadüftür ki bizim dizimizde olaylar hep üçlemelerle devam etmektedir.) (mavi seni unutmam!)
yunan tarihçi herodot mısır’a yaptığı ziyarette “mısır” nil nehrinin hediyesidir. demiştir.(ben de diyorum ki kiralık aşk bizim unuttuklarımızı hatırlatmak için bize verilen hediyedir.)
nil etrafı çöllerle çevrili, buzulların olmadığı, yağışın çok nadir olduğu bir coğrafyada sırlarla bezenmiş bir şehrin kurulmasına neden olmuştur.(aynı gökyüzünün altında farklı yaşamlar yaşayan ömer defne karakterinin birbirini bulması gibi sırları ile tabi)..firavun zamanında kız çocuklarını kölelik için yaşama hakkı verirken erkek çocuklarını doğar doğmaz öldürürmüş. hz. musa’nın eşi tanrıdan aldığı güç ve bilgi sayesinde oğlu musa’yı bir sandala koymuş. nil’in sularına bırakmış. nil ne gariptir ki her zaman ki ritminde akmamış. ters akış yapmış. rüzgar şiddetini göstermemiş, sandalı firavunun askerleri fark etmemiş, köylüler görmemiş, firavunun ailece bulunduğu nehir kıyısına kadar sandal hiç su almadan devrilmeden gelmiş. firavun bunu mucize olarak değerlendirmiş. çocuğa oğlu gibi sahip çıkmış ve büyütmüş.(tıpkı dizide anne ve babasını kaybeden ömer’in sadri usta tarafından sahiplenilmesi ve sokaklar yerine farklı bir yaşam hakkını elde etmesi gibi.)nil mısırlıların yaşam kaynağı olmuş.(kiralık aşkın başladığından beri hepimizin hayatına virgül koyması ve aşkı tekrar tüm naifliği ile hissettirmesi gibi).mısır nil nehrinin sayesine taşımacılık, sulama, ve geometri alanlarında inanılmaz ilerlemeler sağlamıştır.(bizlerde kiralık aşk sayesinde objelere anlamlar yükleyip, tarihi araştırmalar yapıp, unuttuğumuz ya da pas geçtiğimiz önemli kitapların sayfalarını karıştırdık. kendimizi belirlediğimiz hayat akışından çıkarıp geliştirdik.)
nil nehrinin başlangıç kısmı genelde insanlar için çok daha anlamlıdır. görsellik ve dinginlik insanoğlunu hep etkilemiştir.(kiralık aşkın ilk 20 bölümü gibi) oysa ben kahire çevresini daha anlamlı bulurum. nedeni ise nehrin güneşin doğuş yönüne kıyı boyunca kurulan bilinmezler şehridir, kıyının güneşin batış yönünde mezarların olmasıdır. şimdi burada nehir için virgül koyup mısır’ın çözülemeyen gizemi beni etkiler. birçok insan sırf kokularının esiri olarak mısır’ı ziyaret etmez. ya da piramitlerin içine girmez. birçok efsane burada anlatıla bilinir. ama önemli olan şudur. sizin neye inandığınız ve nasıl baktığınız.(tıpkı şuanda büyük bir seyirci kitlesinin galo ve ömer ikileminden korkması ya da çekinmesi gibi. başarmamız istenmekte olan resmin tamamını görmemiz ancak biz insanoğlu maalesef yine olayların içinde kayıp olmaktayız. burada olayın tümüne bakmayı başaran grup her zaman ki gibi mutlu mutlu diziyi seyretmeye devam edecektir.) ben bu kadar büyük evrenin bağlanıcının bizim galaksimizle olmadığını bilerek, ve yalnız olmadığımıza inanarak girdim tapınaklara..(dizimizde de defne’nin mucizesi diye başladığını sürekli kendime hatırlatıyorum. çünkü bu durumda yaşananlar olması gerekenler olarak görünüyor. tabi meriç hn da güveniyorum.) tapınakların yapılışı ve ihtişamını kelimeler yetersiz anlatılamaz.(tıpkı ömer & defne’nin birbirlerine tutkusu gibi) inançlarına göre tanrı diye adlandırdıkları figürler hep insan temalı buna anlam yüklemek benim için hiç zor olmadı. nedeni ise biraz çılgınca geleceğini biliyorum ama onları yapan kişi, kuvvet, enerji siz hangisini seçerseniz seçin ben galaksinin başlangıcında oluşan yaşamın bizden ne kadar önde olabileceğini görüyorum ve bu yapıların nasıl bir teknoloji ve hesaplama ile yapılabilmiş olduğunu da anlamlandırabiliyorum.(şimdi ömer’in aşkının başlangıcına gidelim çarpışma anına bakın aşk bir enerji çarpışmasıdır. yalnızca 1.5 dakika içinde insanlar birbirlerine âşık olurlar. gerisi detaydır. ömer ve defne’nin aşkı ilk çarpışmada oluştu. diğer her şey aslında detay evren iki enerjiyi birleştirdi. şimdi minnet ve aşk’ı birbirine eşitlemek nasıl mümkün olabilir. minnet duygusu matematikle ilgilenen herkes çok net anlar ki sebep-sonuç ilişkisinin yansımasıdır. oysa aşk enerji çarpışması ve başka cins tanımını yapmanın pek mümkün olmadığı bir enerjidir.)
nil nehrinde sandal gezintisi yapan hemen hemen herkes nil’in gizemini tarif edilemeyen enerjiyi hisseder. nil yüzyıllardır birçok aşka aşık olan insana görsel sunum yapmış ve onların aşkına şahitlik etmiştir.(burada benim tavsiyem kiralık aşkı izlerken biraz sakin olup, aşkın evrelerin tamamlamasına gözlemci olunması ama negatif bakılmamasıdır. aşkı yakalayan çiftlere sorum şu olur hangi aşk sorunsuz son noktaya gelmiştir. içine aldıkları yaşadıkları pozitif negatif değerler aşkı büyütür. eğer aşk diye tanımladığımız şey bu olayları yaşarken zedelenip yok olabiliyorsa zaten “aşk ”mıdır?)
nil nehrinin inanılmaz parçalarından son olarak murchison şelalesi; bütün şelaleler gibi insanı kendine hayran bırakan kayalara çarpan suyun etrafa yaydığı serinlik, suyun sesi, insanın saatlerce bıkmadan usanmadan dinlendirip rahatlamasını sağlar.(bizler bu dizi sayesinde çok fazla şeyi hatırladık; zorluklar karşısında ayak kalmayı, umut etmeyi, hayal kurmayı, kurulan hayalin gerçekleşmesini, yeni başlangıçları, her gecenin arkasından yeni bir günün doğduğunu, dostluğu, hayatı çok fazla ciddiye almamız gereğini, dik durmamız gerektiğini, tekrar denememiz gereğini, dostlarımız ile çıkış yolu aramayı ama en önemlisi bir aile olmayı (birbirlerini tanımasa, görmese bile) tüm renklerimizi severek… öğrendik. )
kiralık aşkı bize sunan tüm ekip, kanal, oyuncular ve yazarımız meriç acemiye ve tabi bu platformda bizlerin buluşmasını sağlayan kişi/kurum sonsuz teşekkürler…
hayalperest, tek hakiki gerçekçidir. (federico fellini)
sevgiler saygılar…,
biraz uzun oldu okuyan,düşünen.yorumlayan.. ..herkese teşekkür ederim.