Hayat Şarkısı - başından beri gerek konu, gerekse oyuncular bakımından

Hayat Şarkısı Hayat Şarkısı
başından beri gerek konu, gerekse oyuncular bakımından büyük bir beğeniyle izlediğim bu film hakkında eleştirilerimin yanısıra, çok sayıda olumlu mütalaalar vererek teşekkürlerimi sundum. türk geleneksel ve kalabalık aile yapısı içerisinde yaşanan olaylar, kırsal ve şehir hayatı arasındaki sosyal ve kültürel etkileşim konularının sergilenmesinin, geniş kitlelerce kabul gördüğünü düşünüyor, şahsen ben de beğeniyle izliyorum. geleneksel aile yapısında dayanışma, paylaşma, aşırıya kaçmadan korumacılık anlayışı, sevgi, saygı anlayışı geçekten çok güzel. ancak bu dizideki eleştirilerde her nedense çoğunlukla, eleştiriler hanımlara yönelik. tabii ki, hülya, melek ve zeynep'in, çok sayıda olaya sebebiyet vermeleri ve hataları sözkonusudur. ancak, erkeklerin hiç mi yanlışlıkları yok?:
kendisini, çok babacan ve güzel esprileriyle sempatik ve sevimli bulduğum ve aileyi bir arada tutmak için elinden gelen her şeyi yaptığını gözlemlediğim bayram baba, oğullarını istemedikleri kızlarla evlendirmesini(beşik kertmesi gibi) son derece yanlış görüyorum; nitekim ticari menfaat için bürokratik bir ailenin kızı olan zeynep ile oğlu hüseyin'i evlendirmesi, zeynep tarafından tek taraflı sevgiyle yürütülmüş, çocuk sahibi olunmuş bir evlilik! ayrıca, evliliğin ilk yıllarından itibaren uzunca bir süre, eşi tarafından benimsenmeyen zeynep'in şımarıklıkları, hülya'ya karşı kıskançlık, harislik duygusuyla, cem gibi kötü bir şahısla işbirliği yapıp hem hülya'yı, hem de cevher ailesini düşürdüğü zor durumlara rağmen hüseyin'in bunların bir çoğunu gördüğü halde, gerek ticari menfaat, gerekse baba baskısı ve çocuk unsuruyla zeynep ile evliliğini sürdürmesi ve bu arada evli olduğu halde, melek ile duygusal ilişkiye girmesi(tabii bu ilişki de melek'in evli bir insanla beraberliği kabul edilemez) telafisi mümkün olmayan olaylara sebep olmuştur.
kerim, beşik kertmesiyle baştan asla istemediği ve tek taraflı duygu içinde bulunan hülya ile evlendirilmiş, ancak zamanla hülya'yı çok sevmiştir. tabii bu sevgi hülya açısından tek taraflı da yürüyebilirdi. tuhaf olan üniversitede öğretim üyesi ve bilim adamı konumunda olan bir erkeğin ilk başta da olsa sevmediği bir hanımla sırf ailesi istediği için evlenmesi anlaşılır gibi değil, nitekim evlenir evlenmez yurtdışına evli olduğu halde yalnızca kaçıp hayatını kurmaya çalışmasıdır. daha sonra hülyanın büyük çabalarıyla(yasal veya yasal olmayan unsurlar dahil) kerim'in zamanla onu sevmesi ancak geçmişinde yaşadığı olayların aslını esasını öğrenmeden hülya'yı yargısız infaz yapması ve hamile eşinin zor durumlarda kalmasına sebep olmuştur. fakat cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin insanların yaşadığı elim olaylardan ahlaki olanlar, birçok kadının başına geldiği zaman kadınların bunları hukuki sürece taşımamaları veya afişe etmemeleri, çok hazin bir durum ! sebebinin ise; çevre ve mahalle baskısı, korku, şiddet, dışlanma gibi durumlarla karşılaşılabileceğidir, ancak cevher ailesinin ve bilhassa baba cevher'in hülya'ya yaklaşımını, topluma örnek bir davranış olarak görmekteyim.
netice olarak
günlük yaşamda da fimde de sadece hülya, zeynep melek'lerin değil, hüseyin, kerim, bayram babaların da hataları olabilir, bedeller ödenebilir
bu bakımdan da senaryo konusu güzel, tekrar tekrar teşekkürler
not: bugün gene beğeniyle izleyeceğim bu filmde, karşılıklı bütün hatalara rağmen birbirlerini çok sevdikleri anlaşılan kerim ve hülya'nın (hülya birçoğunda haklı) anlaşmazlığı kısa zamanda diyalog yoluyla çözerek üç bebeği de göz önüne almalarını ve birlikteliklerini bekleriz, her şeye rağmen filmde de, gerçek hayatta da yaşamın kısa olduğunu unutmayalım.

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Yarışma ::
:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.