Çalıkuşu - arkadaşlar size feride karakterini özelliklerini

Çalıkuşu Çalıkuşu
arkadaşlar size feride karakterini özelliklerini yazıyorum:):


20 yaşında, deli dolu, sert mizaçlı ve patavatsız bir kızdır. Mizacı gereği, olaylara arasına bir mesafe koyarak bakabilen biri. Tıpkı bir ağacın dallarına tünemiş Çalıkuşu gibi. Teyzesinin oğlu Kamran'a umutsuzca aşık fakat kendine bile itiraf edemiyor içinde duyduğu bu aşkı. Kabullenemiyor. Kamran karşısında ‘görünmez’ kadın olduğu için de öfkeli. Feride bu hikayeye başladığında herkese yaka silktiren, vurdumduymaz toy bir çocuk iken sona geldiğimizde hayatı öğrenmiş, olgun bir genç kadına dönüşecek.
---
Fahriye Evcen


4 Haziran 1986 Solingen, Almanya doğumludur. İlk ve Orta dereceli eğitimini Almanya’da tamamlayan Evcen, Heinrich – Heine Universitesi, Sosyoloji Bölümü'ne devam etmiştir. Öğrencilik yıllarında Türkiye’ye gidip gelen Evcen, Türkiye’ye kesin dönüş yapmış ve Almanya’daki okulunu bırakmıştır. Evcen, öğrenim hayatına Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nde devam etmektedir.

Görev aldığı dizilerden bazıları;
- Yaprak Dökümü
- Hasret
- Asla Unutma

Görev aldığı sinema filmlerinden bazıları;
- Cennet
- Aşk Tutulması
- Takiye
- Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak
- Evim Sensin




Seyfettin



55-60 Yaşlarında. Kâmran ve Necmiye’nin babası. Halı tüccarı ve manifaturacı. Şefkat ve merhamet merkezimiz. Müthiş bir bilgeliği var ama tersi de kötü. Asla yalandan dolandan riyadan hoşlanmaz. Kendi bildiğini okur. Kendi doğruları vardır. Bu yüzden de hatırı sayılır ölçüde düşmanları vardır.

Seyfettin Bey, ailesini çocuk yaşta veba salgınından kaybetmiştir. Anne ve babasızlığı iyi bildiğinden Feride'ye karşı daima toleranslıdır. Onu kendi kızı gibi sever. Köşkte Feride'nin hal ve hareketlerini onaylayan bir tek Seyfettin'dir. Hatta onun haytalıklarından hoşlanır da.

Ailesine son derece düşkündür. Onlar için türlü fedakarlığı gözünü kırpmadan yapar. Ne var ki, Seyfettin zaman içinde hepimizi şaşırtacak bir de metres edinecek, Teyatora Katina'ya aşık olacaktır.
---
Mehmet Özgür


1970 Antalya - Korkuteli doğumludur.

1988 yılında profesyonel anlamda tiyatro hayatına Antalya Living English Tiyatrosuyla başladı. Bir yıllık bir süreçten sonra Antalya Halkevi Tiyatrosunda çalışmaya başladı. 1990 yılında beri Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosunda oyuncu ve yönetmen olarak görev yapmaktadır.

OYNADIĞI OYUNLARDAN BAZILARI
- Kanlı Nigar
- Nalınlar, Lozan
- Köşe Kapmaca
- Düğün ya da Davul
- Cimri
- Derya Gülü
- Becerikli Kanguru
- Aşk Grevi
- Töre
- Rumuz Goncagül
- Sığıntılar
- Vatan Kurtaran Şaban

YÖNETTİĞİ OYUNLAR
- Sevdalı Bulut
- Benim Güzel Pabuçlarım
- Definename
- Ali Ayşe'yi Seviyo
- Boyacı
- Ah Şu Gençler
- Kadınlar Ih Derse




Besime




50-55 Yaşlarında. Necmiye ve Kâmran'ın annesi. Feride'nin teyzesi. Güleç, evhamlı, kocasına sürekli dırdır eden bir anne. Kalender de bir kadın. Görmüş geçirmişliği çok.

Titiz, gelenek göreneklere önem veren hayatı boyunca daima iyi bir anne ve iyi bir eş olabilme çabasında bir kadın Besime. Evlatlarının mürüvvetinden başka arzusu yok. Bir de kardeşi Güzide'nin vefatı hep yara içinde. Bu yüzden Feride'yi gözünden sakınıyor.
---
Elif İskender

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı'nda öğrenimine başlayan İskender, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro/ Oyunculuk Bölümü'nde Prof. Cüneyt Gökçer, Doç.Lemi Bilgin ve Çetin Tekindor gibi sanatçıların öğrencisi olan sanatçı, 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sahne Sanatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı'ndan Prof. Dr. Özdemir Nutku danışmanlığında yaptığı “Ferhan Şensoy ve Ortaoyuncular (Monografi) başlıklı çalışmasıyla başarıyla tamamladı. “Çağdaş Oyunculukta Giriş Sınavarı için bir Model önerisi” başlıklı doktora tezi, üniversitesi tarafından kitap olarak basıma uygun görüldü.

İskender, 2013 yılında Okan Bayülgen’in yapımcılığında 2 Kadın 2 hayat isimli 43 bölümlük internet dizisinde oyucu olarak görev almıştır. Ülkemizde yapılan yetenek sınavları ve yarışmalarda jüri üyesidir. Elif İskender, mesleki bilimsel kuruluşlara üyedir. Öğretim üyesi olarak Beykent Üniversitesi'nde akademik çalışmalarını sürdüren sanatçı aynı zamanda, yurt içinde ve dışında konferanslar vermekte ve oyuncu olarak yaşamını sürdürmektedir.




Necmiye



20 yaşında. Kamran'nın kız kardeşi. Selim'e aşık. Tam bir ev kızı. Duygularını gizlemeyi becerebilen, aslında iyi niyetli ama kompleksli bir kız. Tek arzusu hayatını yaşayabilmek. Ancak annesinin baskısı altında deyim yerindeyse burnunu eşikten çıkaramıyor. Başlangıçta mağdur, mazlum bir ev kızı portresi çizse de, boyundan büyük öfke ve arzuları var içinde. Hiçbir şeyi unutmaz, sağlam kin tutar. Yan gözle bakmışsanız ona, zamanı gelince bedelini ödersiniz.
---
Ebru Helvacıoğlu

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü


Sinema
- 2008 Koridor(Kısa Film) – Funda Zeynep Aygüler

Dizi
- 2011 Mor Menekşeler

- 2010 Halil İbrahim Sofrası

- 2008 Küçük Kadınlar

Tiyatro
- 2009 – 2010 Antigone/Sophokles – Tiyatro Kutu, Levend Öktem

- 2008 Bernarda Alba’nın Evi/Federico Garcia Lorca – Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

- 2007 – 2008 Altı Şahıs Yazarını Arıyor/Luigi Pirendello – Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

- 2006 – 2007 Bakhalar/Euripides – Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı




Neriman



40 yaşlarında. Çok güzel, tam anlamıyla bir dişi. Kamran'ın yasak sevgilisi. Bir erkeğin ne istediğini, ihtiyaçlarını, onu nasıl avucunun içine alabileceğini bilen, tecrübeli, olgun bir dul kadın. Yaşadığı dünya, toplumsal dayatmalar yüzünden Neriman, erkekleri bir araç olarak görüyor. Bir erkeği posası çıkana kadar sömürüp sonra sokağa atar. Ne var ki Levent'in planı gereği giriştiği aşk oyununda Kamran'a gerçekten aşık olur.FAHRİYE EVCEN:
27 Ağustos 1980'de İzmir'de doğdu. İlk öğretimini Namık Kemal İlkokulu'nda, orta ve liseyi İzmir Özel Tevfik Lisesi'nde tamamladı. Fransa'da Nancy 2 Üniversitesi'nde Medya İletişim okudu.

Oyunculuk kariyerine TV dizileriyle başlayan sanatçı sırasıyla Melek, Aga, Kurtlar Vadisi, Hayat Güzeldir, Uygun Adım Aşk, Canım Ailem, Gönülçelen, Yalan Dünya.((sizce fahriye evcen ve feride uyumlu mu??)):))

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Test ::
:: Yarışma ::
:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.