Ateşböceği - dizinin konusuna saçma diyenler, gazetelerin magazin ya da

Ateşböceği Ateşböceği
dizinin konusuna saçma diyenler, gazetelerin magazin ya da üçüncü sayfa haberlerini hiç okumuyorlar sanırım. ya da gözünü yeni açmış, kendi çevresi dışında daha hiç bir şey görmemiş ergenler. o zaman hayatın bazı gerçekleri konusunda ben özet geçeyim biraz da bilgilensinler;
1- gerçek aşkın parayla pulla ilgisi yoktur. kim olduğunla ilgisi vardır. kim olduğunun da parayla pılla ilgisi yoktur. sahip olduğun değerlerle ilgisi vardır. o drğerleri insana ailesi yükler. bazen eğer o kişinin içinde varsa ve şanslıysa o değerleri bir öğretmen, ya da o kişiye rol model olan birisi de yükleyebilir. yani demem o ki, aşık olduğunuz kişi size yüz vermiyorsa, paranız olmadığı için drğil, onun değerlerine uygun insan olmadığınız içindir. ha paranız olduğu için yüz verecekse, zaten o gerçek aşk değildir. boşuna kendinizi heder etmeyin.
yani barış gibi zengin bir avukatın sşık olduğu kızın peşinden koşması saçma değildir. o kız şoförü olsa bile. zira aslı sadece işiyle tanımlanabilecek sığ, saf, kikirdek bir kız değil. zeki, cesur, değerleri olan bir kız.
2- okumuş insanlar saplantı duymaz, şiddet uygulamaz, kötü olmaz diye bşr şey yok. ruhsal olgunlukla alakalıdır bu durumlar. bir insan isterse üç üniversite bitirsin, ruhsal olarak olgunlaşmamışsa her tüelü hata yapmaya meyillidir. karısını döven profesör, evli adamın peşinden giden kariyer sahibi kadın haberleriyle dolu gazeteler. yani ilayda da belliki mutsuz bir ailenin, mutsuz bir çocuğu olarak büyümüş ve hiç olgunlaşmamış. mutsuz bir kadın. hatta mükemmellik takıntısı var. onay görmeden büyüyen insanlarda olur genelde. mükemmel olmadığı için mutlu olsmadığını sanıyor. barışla birlikte olursa herşeyin mükemmel olacağına ve sonunda mutluluğu yakalayacapına inanmış. barış ısrarı bu yüzden.
3- şu dünyada hiç bşr şeye olmaz demeyin. her şeyin bir oluru vardır. işim gereği çok fazla insanla tanışıyorum. ve öyle hayat hikayeleri ile karşılaşıyorum ki, dizilere rahmet okutur, parmak ısırtır. bu kadarı da olmaz dedirtir. ha genellenebilir mi böyle şwyler? tabi ki hayır. nadirler. zaten dizide de nadir olabilecek şeylerin yer alması bu yüzden. sıradanlık her yerde. ne cazibesi var ki? çakıl taşıyla elmas gibi işte. çakıl taşı bolca var, sıradan ve sıkıcı o yüzden. elmas ise nadir ve heyecan verici. şimdi nadir bulunuyor diye elmasa "saçma" diyebilir misiniz?
öykü

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.