Ateşböceği - berrak'a katılıyorum. "basit ve aptalca" nedir

Ateşböceği Ateşböceği
berrak'a katılıyorum. "basit ve aptalca" nedir ya. sizin yaşam standardınıza, hayat görüşünüze benzemiyor diye bir dizi niye basit, saçma olsun ki. bu lafı edenler bi zahmet açıklasınlar hangi türk dizilerini beğendiklerini de, onların klişelerini de ben sokayım gözlerine.

arkadaşlar nihayetinde izlediğimiz 120 dakikalık bir türk dizisi. hazırlığı aylarca yıllarca süren bir sinema filmi için bile 120 dakika uzun bir süreyken, bizim dizi ekiplerimiz bir hafta içinde senaryo yazıp, çekimi, montajı tamamlayıp, yayına sürmek zorunda diziyi. ne kadar zor bir iş olduğunu aklınız, hafsalanız alıyor mu? üstelik ateş böceğinin esinlenecek, adapte edilecek bir yabancı versiyonu yok.
ha başrol oyuncularına sempati beslemezsiniz, konusu sarmamıştır, diziyi izlemezsiniz. bunu da belirtirsiniz. anlarım. renkler ve zevkler tartışılmaz malum. ama kendi hayatınıza bakıp, diziyi yargılamanızı kabul edemem. sizin giyim tarzınıza göre aslı çok açık giyiniyordur, benimkine göre normal. sizin mahallenin fakiri çinko çatılı evde oturuyordur, benim mahallemin fakiri yeşile boyalı müstakil şirin bir evde. sizin durduğunuz yerden avukat bir adamın şoförlük yapan bir kızla ne işi olur. benim durduğum yerden pekala da mümkündür. anlayamıyormusunuz, kişiden kişiye değişen doğrular bunlar. genellenemez. genellenebilecek doğrular da vardır. mesela adam öldürmek, nereden bakarsan bak yanlıştır. fakir sevindirmek nereden bakarsan bak doğrudur. ama mini etek giymenin doğrusu yanlışı kişiye göre değişir. nokta.

dizimize dönecek olursak. ben başrol oyuncuları başta dizide görünen herkesi seviyorum. sıdıkayı bile ifrit olsam da keyifle izliyorum. zira karikatürize bir karakteri başarıyla canlandırıyor. sahnenin duygusunu bizlere geçiriyorlar.
aslıyla barışın aşkına, sosyal konumlarına bakarak laf edenler önce bir otursun karakteri incelesin. aslı sıradan bir karakter değil ki. güzel, zeki, gözü pek ve iyi kalpli. bu değerleri barış da taşıyor. bu bakımdan da birbirlerine gayet denkler. aslı barış'ın yaşam tarzına uyum sağlayabilecek kapasitede bir kız. barış utanmadan onu her ortama sokabilir, ki sokuyor da zaten. mesela gül öyle değil. gül daha mütevazı, daha çekingen, daha kendi yağında kavrulmaya müsait, daha anaç, domestik bir tip. barış'ın yanında gül gibi birisi olmazdı. zaten barış gibi birinin ilgisini de çekmezdi. kendi hayatınıza bakarak yargılamayın deyişim bundan. sizin dar çevrenizde yoktur böyle bir çift. ama işim gereği ben öyle insanlarla tanışıyor ve yaşam hikayelerine tanık oluyorum ki, anlatsam inanmazsınız.

öte yandan dizinin birebir gerçek hayata uyması da beklenemez. ben şahsen biraz hayal, biraz umut, gerçek hayatta olamayacak güzellikler için izliyorum televizyonu. gerçek hayat yeterince sıkıcı ve karamsar zaten. televizyon izlerken içim açılsın hiç olmazsa. ha siz acı gerçeği tercih ediyorsunuzdur. ona da bir şey diyemem. söz, savaşçı, kurtlar vadisinde kan gövdeyi götürüyor. hayırlı izlemeler. ama ben almayayım.

öykü

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.