Ufak Tefek Cinayetler - açık sözlü olmak gerekirse insan dizilerden hayatı

Ufak Tefek Cinayetler Ufak Tefek Cinayetler
açık sözlü olmak gerekirse insan dizilerden hayatı tamamen yansıtmasından ziyade istenen ya da istenmeyen bir son vermesini istiyor. gereksiz şekilde uzayan bir dizi olduğunu düşünüyorum. ilk sezonun son bölümleri zaten skandaldı. güzelce toparlayıp bir nokta koyulabilirdi. hatta yarım bile bırakılabilirdi. şimdiyse oya'nın giyim zevki gibi minimal ve olağan bir hal aldı. en fazla ne olabilir ki havasına girdim. izlerken müthiş sıkılıyorum. oya ile serhan'ın izlerken dizlerimi titreten tutkusu yok oldu. hatta araları bilinmezliğe sürüklendi. ne sıkıcı. merve ile kerim arasında aynı çekimi hissedemiyorum. daha çok savaşı kazanma arzusu hissediyorlar yüreklerinde.

öte yandan, anakarakterlerden olan oya ve serhan'ın yüzünü gören cennetlik oldu. birden bire köşeye itildiler ve yeni anakarakterler girdi. dizinin adı oya ve serhan değil, ufak tefek cinayetler. ve cinayetler devam ediyor, öyle mi? öyleyse oya ile serhana nokta koyun. ya da en azından edip davasına. bunları uzatırken yeni olaylarla kaos yaratmayı denemek gerçekten çok piyasa işi. farkındaysınız dizi ilk başladığında bizim alışageldiğimiz töre olaylarından oluşan dizilerden, insanın vicdanını sökerek kendini izlettiren dizilerden ve de ergenlere hitap eden aşk dizilerinden epey uzak bir tablo çiziyordu ve ülkemizdeki belirli bir kesime hitap etti. şimdiyse kazandığı bayağılık onu kendi içinde bilindik kılıyor. hitap ettiği kesim değişirken artıyor. arz-talep meselesi olduğunu sanmıyorum. siz bu insanlara farklı şeyler sunarsanız ya çok başarılı ya da çok başarısız olursunuz. bu da artık senaryonun kalitesiyle alakalı bir durum.

özgün ve kaliteli şekilde başlayan bir dizinin daha özünü kaybedişini izliyoruz. tıpkı insanlarla olan ilişkimiz gibi.. zamanla değişiyor ve tekdüze kalıyor. kendi sınırlarını koruyan birden büyük değişiklikler yapmayan insanlara ihtiyacımız var, aynı değişiklik yapacak kadar cesur insanlara ihtiyacımız olduğu gibi. ilk başta da demiştim, yine diyorum: insan dizilerden hayatı olduğu gibi yansıtmasından ziyade hayatın bir parçasını barındırırken sonu olan bir tablo çizmesini istiyor. ama beklendik, ama beklenmedik... son sondur. elvedalar gibi, uzak kalmalar gibi, bilinmezlik içindeki ihtimalsizlikler gibi ve hepsinden ziyade ölüm gibi..

Oy Ver

4.6
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Sıkıcı

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.