Kiralık Aşk - ben ufak tefek cinayetleri de izledim ve beğenmedim, kiralık

Kiralık Aşk Kiralık Aşk
ben ufak tefek cinayetleri de izledim ve beğenmedim, kiralık aşk'ın baş rol oyuncularında sorun vardı ama kesinlikle senaryosun da da sorun vardı.utc'yi de izleyip soğuyup bırakınca bu kesinleşti benim için.ilk 5-6 bölümü ilgiyle izledim 7-10 arası ilgim kayboldu sonra bakasım gelmedi.

şu da va rki utc'de oyunculuklar daha kaliteli ama yaratılan karakteler itici olunca oyuncunun yapabileceği bişey yok.barış ile elçin'e ne kadar kızarsanız kızın ama şunu da düşünün ki aslında ömer ve defne çok itici yazılmış karakterlerdi. barış ve elçin'den başkası oynasaydı bu kadar sevilirler miydi ? gökçe bahadır oya'yı kurtarabiyor mu mesela ? gökçe'nin daha önceki dizilerini bilmesem sadece utc'ye bakarak ona da kötü oyuncu derdim.

şimdi burası kiralık aşk sayfası, neden utc eleştiriyorsun diyeceksiniz.ikisi de aynı senaristin dizisi olduğu için kıyaslama yapmak istedim.

ben zaten elçin, barış, adının söylenmesini isemediğiniz hanım'ın magazin haberlerine zerre kadar takmamış, takip etmemiş ne kıskançlık ne ilişki mevzularına zere kadar inanmamıştım.magazin falan benim dizi başladıktan sonra oluşan sanal dünyaya girmemi engellemiyordu.

eğer dizi dediğiniz gibi oyucuların ve sevgililerinin kapris, kıskançlık ve kısıtlamaları yüzünden bittiyse bu da bu oyuncuların bundan sonraki projelerinde çıkacak ortaya.ama özellikle 1. sezon başlayan 2. sezon devam eden kötü senaryo ve yapım grafiğinin sadece ounculardan kaynaklandığını hiç sanmıyorum.bu gafikle dizi devam etseydi bile memnuniyet yaratmayacaktı bende.

öyle böyle diziyi sonuna kadar izledim ama sonuda değerlendirme yaptığımda gördüm ki ilk izlerken büyülendiğimiz kadar büyülü bir hikaye yok ortada.dikkatli ve planlı yazılmış bir hikaye bile yok, çalakalem yazılmış, seyirciden tepkiler geldikçe birşeyler düzeltilmeye çalışılıyor, bu çalışma esnasında başka bir hata yapılıyor; başka bir tepki geliyor, başka bir düzeltme hamlesi başka bir hata, tutarsızlıklar oluşuyor.

kiralık aşk forumlarında çoğu yorumu bile dizi bittikten sonra okudum ve gördüm ki dizideki replikler bile forumlara tepki veya onaylama adına yazılmış.mesela ömer'in defne'ye kız iseme merasimi sonrası ayrılık konşmasında söylediği sözler adeta forumlardaki ömercilerin defne karakterine söylemek istediği sözler.mesela hep suçu başkalarına atıyorsun kendi karalarını alamıyor musun cülesi forumdan çıkmış gibi.bir senaryo bu kadar seyircini insiyatifine bırakılır mı ? sırf gönderme yapmak için senaryo yazılır mı ? demek ki kendi anlatacakları bir hikaye yoktu, bari seyircinin neyi seveceğini doğru anlasalardı, anlamak istediler, anlayableceklerini sandılar ama anlamadıar.

senaryoyu nasrettin hoca'nın eşşeğe nasıl bineceğin fıkrasına döndürdüler.
biri der defne kariyerli olsun hep ezik olmasın ömer'in yanın da çalışmasın kız alele acele tasarımcı yapılır.başkası bu hamleyi yemez derki bu nasıl oldu birdenbire.geçmişe dönük bölümde defne tasarım kazanmış bırakmak zorunda kalmış olur.çalışmak içintasarımı bırkmak zorunda kaldı da turuzimi nasıl okudu.
biri der tasarım bu defneye hiç yakışmadı, hırs küpü oldu. ömer'in rakibi olmamalıydı bu sefer lojistik müdürü yapılır.
biri der ömer kızı nikah massasında bırakmasın rezil etmesin ömer nikahlanmış ertesi gün nikah iptal etmiş olur..bir gün önce evlenip bir günsonra nikah iptal etmek dahabüyük rezilliktir, nikah masasından kalkmak dah iyidir.böylece ömer düşünceli davranmak isteyen bir düşüncesiz olur.
biri der defne bir yıl boyunca çok ezildi daha ezilmesin, ömer affederek italya'dan döner.öbürü der bu adam kendine yapılanların hesabını niye hiç sormadı.
biri der biz dram izlemek istiyoruz klişe istemiyoruz öbürü der nikah sonrası konuşmalarını hesaplaşmalarını bir yıl boynca yaşadıklarını niye hiç göremedik.dram az olsun diye ömer defne hesaplaşma sahnesi yazılacağına ömer iso hesaplaşma sahnesi yazar, herkesin gönlü olsun klişe de olmasın der ama tutmaz bu sefer de millet ömer iso'yu mu terk etti der.
kısacası herkesi memnun etmek istediler; kimseyi edemediler.
( yine de şunu söyleyim ki internet'te diziden yola çıkarak yazılmış çok kafa açan yorumlar ve yazılar var ki dizinin kendinden bile daha kıymetli.)

ben meriç acemi'nin kiralık aşk'ta kendi hikayemi anlattım lafına hiç katılmıyorum. seyircinin istekleri onun için önemliydi ama insanların beğenisine dair dağru bir öngörüsü yoktu bence.keşke hiçbir yoruma ve isteğe takılmadan kendi bildiğini yazsaydı.

öyle böyle izlenecek birşeyler bulmuşuz ki 1/5 sezon bu diziyi izlemişiz.şimdi şikayet etmenin hiç anlamı yok.yok bize saygısızlık ettiler, yok bizi aptal yerine koydular yok sırtımızdan para kazandılar, yok hayallerimizle oynadılar, yok sevgilisinin reklamını yaptılar...

izlemeseydin kardeşim aptal yeine konmasaydın.beğenmiyorsan bırakırsın.oyuncu işne saygısızlık mı yapıyor iyi oynamıyor mu bakmazsın.senaristin kalemini mi beğenmiyorsun, işini takip etmezsin.

bırakan zaten bıraktı yarısında birdaha dönmedi zlemeye.bu dizi elçin ve barış uyumu olmasa m.a.'nın kalemini izlemem diyenlerle, m.a. yazmasa elçin barış'ı izlemem diyenlerle sürüp gitti.

benim son kanaatim elçin'de barış'da meriç'de deçok bir keramet yoktu ama eylendik mi eylendik.yine de dönüp soruyorum kendime ben ne izledeim aşk desen aşk yok, komedi desen komedi yok.şimdi ben bunu yazan çeken oynayana mı kızayım, kendi me mi kızayım?

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Test ::
:: Yarışma ::
:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.