Ateşböceği - aaahhh,ah! ooofff,of!. dün gece dizinin yapımcısı

Ateşböceği Ateşböceği
**öykü**
Bayan
1/1/1989 (35)
aaahhh,ah! ooofff,of!.
dün gece dizinin yapımcısı açıklama yaptı; dizimiz 17. bölümde sona erecekmiş.
final, final diye bağıranlar gönül rahatlığıyla köşelerine çekilebilirler artık.

ekranlarda sevgiyi, doğruluğu, dürüstlüğü, aile bağlarını, arkadaşlığı yücelten bir tane dizi vardı. o da yayından kalkıyor.
adam öldürmenin, vaka-i adiyeden sayıldığı; hırsızlığın, arsızlığın intikam maskesiyle gizlendiği; her türlü yoz ilişkinin "aşkta herşey mübahtır" bahanesiyle kabullenildiği; evai çeşit entrikanın normalmiş gibi sunulduğu dizilerin rating rekorları kırdığı yerde, zaten böyle naif bir dizi barınamazdı.
aslında topluma ayna tutuyor diziler. toplumda yüceltilen değerler neyse, televizyonda, sinemada, sanatta da o değerleri yansıtan yapımlar prim yapıyor.
işin acı yanı şu ki, kimse nasıl bir çukura yuvarlandığımızın farkında değil. herkes çok memnun halinden, gidişattan. izlediğimiz favladığımız dizilerle, düşünce yapımız, beğenilerimiz, hayata bakış açımız, ahlakımız şekilleniyor. ve biz hiç farkına varmadan yozlaşıyoruz.
her bölümünde silahların patladığı, birilerinin habire öldüğü dizilerde, eğer ölen başrollerden biri değilse kılımız kıpırdamıyor. ölenin bir ailesi, çocukları, sevdiği var mıydı,aklımızın ucundan dahi geçmiyor. kelle sayıyoruz ancak.
başka bir dizide kadının tek hırsı başkalarında olup da kendisinde olmayan zenginliğe kavuşmak. kadın fakirliken kurtulmak için kızlarını satışa çıkarıyor neredeyse, ve biz hayırlı ana diye alkışlıyoruz.
bir başkasında kayınvalide oğlunun seçtiği, gelin ettiği kızın ipliğini pazara çıkarmak için çevirmediği entrika kalmıyor.
bir başka dizide güya romantik komedi, ama hizmetçiler bile paraya tapıyor, çalıştığı kapının sırlarını utanmadan karşı tarafa satmakta beis görmüyor ve bu durum ahlaksızlık değil de uyanıklık olarak nitelendiriliyor. kızın zengin sandığı sevgilisi şoför çıkınca, "ay bilmem ki, bu iş yürümez" oluyor, büyük aşk anında bitiyor.
hiç birşey olmasa, üçlü, beşli aşklardan geçilemiyor ortalık. dizide ne kadar adam varsa kadın başrole,ne kadar kadın varsa da erkek başrole aşık oluyor. sanki dünyada başka adam, kadın kalmadı.
eh bu kadar kirli işin arasında masum, temiz olanın barınması kolay değildi tabii. bünyeye ağır geldi.

Oy Ver

8
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Güzel

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.