Bilgisayar Versiyonunu Kullan!

Kiralık Aşk - güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle

Kiralık Aşk
Kiralık Aşk

güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle merhabalar,

gülgün güzel ayrıntılar. ben de sana teşekkür ederim.

perihan canım çok teşekkürler. sanırım berilcik de meriç in paylaştığı aynı yazıya takılmış. jamaicalı olimpiyat madalyası sahibi atletin ( 6 kez kazanmış bu madalyayı) paylaşım yaptığı yazı bu. amerikada tişörtleri bile basılmış bu yazının. özel bir anı yakalayana kadar zaman hiç bir şeydir. bu atlet olimpiyat rekoruyla o anı yakalamış ve bu sözü söylemiş. eğer dizimizle ilgiliyse meriç hanımın bu paylaşımı; çok uzun zaman geçti diyoruz ya, öyle özel bir an yaşayacaklarki, geçen zamanın önemi kalmayacak. vooov dedirtecek bize şeklinde algıladım ben. ben geçen haftaki yazımda aynı derede iki kere yıkanılmaz demiştim. sadri ustanın ömere söyledikleri de bu doğrultudaydı. çünkü karşındaki, aynı insan olmaz. yaşanmışlıklar,her zaman değiştirir. işte bakalım o özel anı yakalamasını göreceğiz senaristin.

pamirin çayına süt koymasına yorumumda şu. ömer, tramba, pamir maalesef galoyu da eklemek zorundayım gurme olarak. damak tatları gelişmiş, ayrıntıya önem veren kişiler olarak yazılmış karakterler. eminim pamir de ömer ve tranba gibi yemek yapma konusunda başarılıdır. sütü çaya sonradan eklemek aromasını değiştirir. tam istediği kıvamı yakalamak için az az ekliyor ve kokluyor. titiz ve ne istediğini bilen bir tip.
pamir nerimanı hizaya getirmesini iyi biliyor. neriman anlatmak istemeyince "ben hulusi beyle bir konuşayım o zaman" demesi süperdi. duvarına astığı yazıyı, pamirin hayat felsefesi olarak algıladım ben. mesela bu duanın daha uzun versiyonunun mö 2000 yılında hitit tabletlerin de yazıldığı da söylenir. ve şöyle başlar "tanrım beni yavaşlat" ve bizim kültürümüzde de mevlana nın sabırla ilgili buna benzer sözü var. duvarda yazılı formu da bir ilahiyatçının yazdığı uzun bir duanın son dörtlüğü. o da şöyle başlar. "tanrım bana zorluklar karşısında, kırılmadan, bükülmeden durmayı bahşet." bunu hayat felsefesi olarak kabul etmiş bir insan kötülük yapamaz. defnenin kendini bulmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum.
hayat böyle bir şey işte. pamir o özel anı yakalamaya geç kaldı diyorum ben. defnenin kalbi dolu. defne kırgın, kızgın ama soğumamış ömer den.
adil, doğru ve yanlış arasında seçim yapabilecek değer yargılarına sahip, haksızlığa karşı duruş sergileyebilecek bir karakter olacağını umuyorum pamirin. ömer de böyle biri ama anlatmaya çalıştığım böyle bir sırrınız olursa, pamir gibi birine anlatmaya çekinmezsiniz. eğer kendisini sevdiğinizden eminse sizi bırakmaz. ömere hatasını gösterecek, açıkça söyledi de zaten. o yüzden kötü düşünceleri hooop çöpe attım ben. nerede durması gerektiğini bilecektir pamir.
ömerin dervişlik günlerinin mimarı olacak.

sevgiyle kalın...

Paylaş


Oy Ver

5.6

Yorum Yaz


Giriş Yap Üye Ol

Yorumlar

Yorum Yaz


Giriş Yap Üye Ol
reklam veriletişim • © 2025 YazarOkur Dizi