Reklamları engellediğiniz için biz de mecburen bütçe kısıntısına gitmek zorundayız. Bu yüzden oluşacak sorunlar için şimdiden özür dileriz. (: Sitenin sorunsuz çalışması için lütfen reklam engelini kaldırın!
Kiralık Aşk - merhaba,
bazı günler vardır bitsin diye gözünün içine
Kiralık Aşk
merhaba,
bazı günler vardır bitsin diye gözünün içine bakarsın ama bitmediği gibi farklı yerlerden sorunları toplayıp çığ gibi önünüze yığar dün ve bugün öyle oldu benim için.
2 gündür en güzel anlardı diziyi izlediğim saatler. tekrarı izlenip hatırlanacak güzellikte olan bölümlerden biriydi. çok mutlu etti beni.
her bahar sevilmez bana göre. aşkın ilkbaharını ne çok özlemişim seni. sen hep otursan baş köşede hiç kalkmadan...
yorumlarından beni eksk etmeyen şara, gülgün, berkay, mavi, suzal, nevin, nakkaş, ve gamze'ye çok teşekkür ederim.
sevgili gülgün, yorumun için çok teşekkür ederim. orijinallikle ilgili söylediklerine katılıyorum. buna ek olarak, benzer yaşanmışlıkları üsluplarımızla özgün kılıyoruz sanırım. benim merak ettiğim konu daha çok internette orijinal olunabilir mi idi? her gün tonlarca sayfa ziyaret edip okuyoruz ve bu bilgiler beynimizin bir köşesinde kalıyor. bu durumda bir fikri "ilk" söylemek mümkün mü gibi bir soru sormuştum buradaki arkadaşlara. o yüzden de orijinallik ve özgünlüğü ayırmıştım. sen ne dersin bu konuda?
gamzecim, kelimelerin birbirleriyle dans ediyor, hem uyumlu, hem de ustaca. bayılıyorum sana. sen lütfen hep yaz.
sevgili nakkaş,
senden haber almak güzel, bizler de seni özledik. bu anlattıklarımı okuyunca bana biraz kızabilirsin belki ama içimde saklayamazdım.
çocuklarla ilgili projen, özellikle de savaş mağduru çocuklarla ilgilenmen konusunda cesaretinden ötürü seni tebrik ederim. hiç bir şeyin farkında olmayan ve umursamayan insanlara dert edindirmek ve bunun için elini taşın altına sokmak çok cesur ve ilham verici bir davranış. çocuklar günahsız, çaresiz. kendi adıma ben de sana projen için teşekkür ederim.
2002 senesinde doğu anadolu'da bu çocuklar için ne yapabiliriz ile ilgili proje şeklinde değil ama kendi arkadaş grubumuzla yabancı dil öğretimi, drama , müzik çalışmaları yapmıştık. tamamen vicdanımızı rahatlatmaya yönelik yaptığımız bir çalışmaydı. duygusal insanların çokça etkileneceği bu süreçte sahilde kıyıya vurmuş ve can çekişen deniz yıldızlarından kurtarabildiğine sevinen adamın hiçbir şey yapmamaktan iyidir hissini yaşadık. biz döndükten sonra onlar o sorunlu ve yoksul hayatlarına devam ettiler. beraber geçirdiğimiz mutlu ve keyifli anlar bıraktık sadece onlara. şimdi beni bulan diş hekimi ve oğretmen olmuş bir kaç çocuk var. o günlerden bahsediyorlar. bizim orada ilgilendiğimiz savaş görmemiş sadece aşırı fakirlik, işsizlik ve cehaletin olduğu ülkenin doğusundaki çocuklardı. gönül isterdi ki o çocukların ailelerinin de fakirliklerini, sıkıntılarını giderebilelim ama yapabileceklerimiz ve değiştirebileceklerimiz kısıtlıydı. -25 derecede kabanı olmadığı için bir kazakla , bot yerine naylon lastikle gezen ve o soğukta evlerinde yakacak hiçbirşey bulamadıkları için sabahın 5'inde apartmanlardan çöp kenarlarına bırakılan kullanılmış kömürleri eleyerek büyük parçaları ayıklayıp evlerine yakmak üzere götüren, babası kan davası yüzünden sokak ortasında taranan, babası borçları yüzünden mutfakta kendini asan ve onu o halde bulan çocuğu daha da fazla dramatize etmeden örnek vereyim. bunlar savaş harici günlük yaşama rutini.
sizin orada hedef kitleniz savaş çocukları olacak. bunun yanında savaş içerisinde insanlık suçu denen taciz tecavüz vs de olacak. senin bir çocuğun var mı ya da kaç yaşında tam bilmiyorum nakkaş, ama sen aklın, kalbin ve bedeninle öncelikle çocuğuna lazımsın. bu kadar zamanlık tanıdıklığa istinaden bunu söylemek zorundaydım. o projede ne kadar profesyonel pskologla çalışırsan çalış pskolojin darmaduman olacak. seni projen konusunda çok destekliyorum ve hevesini kırmak gibi bir amacım
olamaz. sadece aklının bir köşesinde bulundurmanı isterim. yapabileceklerinin ve değiştirebileceklerinin sınırlı olduğunu kabul ederek gidersen en az hasarla o süreci atlatabilirsin diye düşünüyorum. ve bizim yapamadıklarımız adına da çok teşekkür ederim. yolun açık olsun.
sevgilerimle
chili
Paylaş
Oy Ver
Yorum Yaz
Yorumlar
Yorum Yaz