Bilgisayar Versiyonunu Kullan!

Kiralık Aşk - herkese merhabalar, bugün çok yoğundum hiç buraya gelemedim

Kiralık Aşk
Kiralık Aşk

herkese merhabalar,
bugün çok yoğundum hiç buraya gelemedim kusura bakmayın.
gamzecim 7 yi çok güzel anlatmışsın. ben üzerine biraz ekleme yapacak olursam. neriman ve koray'ın başından itibaren sürekli yemek yemesi zaten 7(se7en) filminde ağzına yemek tıkılarak öldürülen şişman adamı aklıma getiriyordu.. batı dilleri edebiyatında kendisine en çok referans gönderilen ve hakkında en çok yazılmış edebiyat eserlerine sahip sembollerden biridir.

sizin bahsettiğiniz 7 uçlu şamdan da the new testament( incil)de geçen 7 ölümcül (büyük) günaha gönderimde bulunuyor olabilir. the old testament(eski ahit) te benim hatırladığım kadarıyla 7sembolizması tanrı 6 günde dünya evreni ve insanı yaratıyor ve 7. gün istirahate çekiliyor. yani iş tamamlanmış bitmiş.

peki bu 7 ölümcül günah nedir?

1.gurur (kibir) (şeytanın en sevdiği en günah)
2.açgözlülük
3.haset (kıskançlık)
4.oburluk
5.şehvet
6. öfke
7. tembellik

bir de bu 7 ölümcül günaha karşılık insanların yapması gereken 7erdem(7heavenly virtues) vardır. bunlar da
1. iffet
2.ölçülülük, kendine hakim olma
3.hayırseverlik
4.çalışkanlık
5.bağışlama
6.inayet, nezaket
7.alçakgönüllülük

kimi eserlerde (se7en filmi gibi) her günaha karşılık bir karakter bulunurken kimi eserlerde her karakterde bunlardan birkaç tanesi bulunur. bazı eserlerde bu günahlara karşıtlık olarak 7 erdemi içeren karakterler de olabilir.

burada defne şimdiye kadar (chastity) iffet sembolü olarak gösterilebilir.

diğer karakterleri hangi günah ve erdemlerle eşleştirebiliriz ?

Paylaş


Oy Ver

7

Yorum Yaz


Giriş Yap Üye Ol

Yorumlar

Yorum Yaz


Giriş Yap Üye Ol
reklam veriletişim • © 2025 YazarOkur Dizi