Reklamları engellediğiniz için biz de mecburen bütçe kısıntısına gitmek zorundayız. Bu yüzden oluşacak sorunlar için şimdiden özür dileriz. (: Sitenin sorunsuz çalışması için lütfen reklam engelini kaldırın!
Şeref Meselesi - bastan soyliyeyim uzun olacak.bu yaziyi yazmaya roza nin
Şeref Meselesi
bastan soyliyeyim uzun olacak.bu yaziyi yazmaya roza nin yorumunda, melina nin tonio ya "ben seninle daha iyi bir insan olurdum" sozunu okuduktan sonra yazmaya karar verdim.
ilk bolumde dede konusuyordu ogluyla, yigitin serseriligi,bir baltaya sap olamadigiyla ilgili oysa bak emire gibi sozler(.disarida da iki kardes duyuyor bunlari).o andan itibaren ben yigitin tarafindan baktim olaya.
gercek hayatta da vardir boyle, ailenin serseri,hep yaramaz isler
pesinde,vurdulu kirdili isler.(tabii ki cinayet,mafya gibi korkunc, film konusu islerden bahsetmiyorum)dusunun biraz, hepiniz bulursunuz cevrenizde oyle serseri cocuklar.
bir kac serserilik ya da daha kucukse yaramazlik yapmislardir ve bir de yakinda her seyi dogru yapan iyi cocuk bir ornek varsa onunla kiyaslanir.hatta o iyi cocuklarin yaptigi hata bile mimli olduklari icin bu cocuklardan bilinir ve onun artik surekli duymaya basladigi seyler su cumleler olur: sen yaramaz adamin tekisin,bir ise yaramaz bir baltaya sap olamazsin serseri geldin serseri gideceksinden baska bir sey duymazlar.o ofke icinde buyur,bir iki kucuk hatayi daha buyukleri izler ve bir hayat sirf ona inanan birileri olmadigi icin kaybolur gider.
evet oysa tek ihtiyaclari birilerinin onlara inandigini gormek,sevildigini bilmek,guvenilmektir.ve evet sadece birileri onlara inansa deryanin soyledigi gibi "cok iyi aile babasi olurlar"
iyi biliyorum cunku yakin cevremde onlar gibi iki serseriyi taniyorum.yukarida tum anlattiklarim kendi gercek gozlemlerimdendir ve hatta onlardan biri icin deryanin yorumunu ben de yaptim.iyi baba olurlar cunku hatalarini bilirler.her iki cocuk da simdi iyi bir es iyi bir baba,onlari seven,guvenen birileri oldugu icin.ve ne tesaduf ! bu her iki cocugunda ailenin uysal,soz dinleyen,hep dogruyu yapan bir erkek kardesleri var.
bizim diziye donersek yigit iste boyle biri.ona inanan,guvenen birine oyle ihtiyac duyuyor ki anneye ve onun isteklerine kayitsiz sartsiz baglilik bu yuzden.ne yazik ki onun sanssizligi yanlis bir annelik yapan zeliha gibi hirsli bir annesi olmasi ve onu yanlis yonlendirmesi.
aslinda tam aradigi gibi kendisini seven,guvenen,inanan,yargilamayan
birini buldu,kubrayi ve fakat intikam hirsi bunu gormesine engel oldu.simdi bunu gormeye basladi ve ben de sonunda bu hayat mucadelesini kazandigini gormek icin izliyorum.
sizlerde bu gozle bakin etrafiniza,mutlaka gorursunuz,ailenizden biri,komsunun cocugu,mahalleli delikanli,kuzen,yegen belki arkdstir.farkedildiklerini,onlari goren, onem veren,basaracaklarina inanan birileri oldugunu hissettirin,belki de hatanin sinirindan dondurur onlari.ne buyuk bir fark yaratir asla tahmin edemezsiniz...denizkizi
Paylaş
Oy Ver
Puan verdiğiniz için teşekkürler (:
Yorum Yaz
Yorumlar
Yorum Yaz