Bilgisayar Versiyonunu Kullan!

Diriliş Ertuğrul - senaryolarımdan konya sahneleri halime sultan

Diriliş Ertuğrul
Diriliş Ertuğrul
Senan

senaryolarımdan

konya sahneleri

halime sultan ertuğrul`un sayesinde noyan`ı kendisini öldürme girişiminden kurtulmuş konya`ya gelir sultan aladdin`le konuşur.

sultan aladdin- hoşgeldin kızım görüşmeyeli uzun zaman oldu.
halime sultan- öyle oldu ertuğrul beyim`in sana selamı var.
sultan aladdin- aleyküm selam otur hele ayakta kalma kızım.

halime oturur.
sultan aladdin- anlat bakalım ahval nasıl oralarda hele.
halime sultan- sana ulaşması gereken evraklar var onları size getirmeye karar verdim.
sultan aladdin- ne evraklar.
halime sultan- sungur tekin`in evrakları.

halime sungur tekin`in evraklarını sultan aladdin`e teslim eder.
sultan aladdin evrakları okumaya başlar.
sultan aladdin- bu evrakları teslim ettiği için sana minnettarım kızım.
halime sultan- bana verilen görevi yerine getirdim bir de.
sultan aladdin- bir de ne kızım söyle bakalım.
halime sultan- obadaki yaşanan olaylarla ilgili konuşmam gerekiyor sizinle ertuğrul beyimin durumuyla ilgili baycu noyan oba`nın içine kadar casuslar yerleştirdi karabeki ile kocabaş isimli şahıslar noyan`ın adamı oldular ertuğrul beyim`i oynadıkları oyunla beyimi obadan sürgün ettiler bu da yetmezmiş gibi noyan ve moğol askerleri selçuklu askerlerini ve alpleri şehit edip suçu beyimin üzerine yıktılar ertukuş`u da şehit ettiler o suçu da beyimi nüzerine yıktılar neredeyse obadakiler beyimi infaz edeceklerdi.
sultan aladdin- sen neler dersin kızım.
halime sultan- ahvallar bunlardır lakin bu toprakların ve bu vatanın içerisine girmiş o kadar casus o kadar hain var ki hepsi noyan`a hepsi tapınakçılara çalışıyor kimin eli kimin cibi bilinmiyor bu şebekeleri ortadan kaldıramazsak şayet bu topraklarda yaşayacak huzurlu günümüz olmayacak.

Paylaş


Oy Ver

Gün içinde sadece bir kez puan verebilirsiniz!

Yorum Yaz


Giriş Yap Üye Ol

Yorumlar

Yorum Yaz


Giriş Yap Üye Ol
reklam veriletişim • © 2025 YazarOkur Dizi