Vatanım Sensin - artik kanimiza dokunmaya başladi !... "deveye

Vatanım Sensin Vatanım Sensin
artik kanimiza dokunmaya başladi !...
"deveye sormuşlar: 'neren eğri?' diye... deve cevâp vermiş: ' nerem doğru ki ?..." ilk sezonda yaptığı büyük hataları,seyircisinin yoğun tepkisiyle telâfi etmeyi son anda başarsa da bu sezonun o kadar da iddiâlı başlamadığı ve dizide aynı hatalara fazlasıyla yeniden düşmeye başladığı görülüyor.
mecâzi anlamda düşünüldüğünde "hilâl," islâmiyet'in ve onun bünyesinde,türklüğün de sembolü hâline gelmiştir tarih boyunca...
dizi kahramanı hilâl, genç yaşına rağmen vatan sevgisi konusunda büyük bir duyarlılık taşıyan ve "halit ikbâl" müsteâr ismiyle vatanın bağımsızlığı yolunda hararetli ve halkta heyecân uyandıran bildirileri yazıp-yayan bir karakter olmasına rağmen, geçen sezon olduğu gibi -bütün uyarılarımıza rağmen-"diziyi kurgulayan irâde," aynı büyük hatayı tekrar ettirerek hilâl gibi türk ve islâm misyonunu kendisinde toplayan bir karakteri, leon denilen bir yunan askerinin kucağına oturtmaya devam ediyor.
hatalar bununla da bitmiyor;
allah'ın 99 isminden birisi olan; hiç bir zaman mağlup edilemeyen, eşi ve benzeri bulunmayan,şeref ve izzet sahibi anlamına gelen el-azîz kelimesine kökü dayanan ; şeref ve onur sahibi anlamında kız-kadın adı olarak kullanılan ve dizinin başkahramanı cevdet'in eşinin adıdır azize... azize, bir yunan askerinin tecâvüzüne uğruyor- iğfâl ediliyor...
hiç benzeri olaylar yaşanmamış mıdır tarihte? diye soranlar olabilir.evet yaşanmıştır lâkin bu bir dizidir ve kendisine önemli bir misyon yüklediğiniz sevilen bir dizi karakterine,düşmanı tarafından tecavüz,affedilmez bir olaydır ve seyircinin ruh dünyâsında derin yara açar. bahsi geçen kişi, türk halkına mensup sıradan bir tip olsaydı belki o kadar önemsenmezdi ama söz konusu azize olunca işler değişir.
senaryo ekibi, senaryoda görülen bu teknik hataları bilemeyecek kadar cahil midir? cevap "evet" se, atatürk gibi sembol bir kahramanı da içerisine ve yakın tarihimizde yaşananan olayların anlatıldığı ve halkta "önemli,güzel,kaçırmayalım,seyredelim-izleyelim" algısı oluşturan bir dizide beceriksiz yazı grubunun ne işi ne?

yok eğer senaryo ekibi profesyonelse durum o zaman daha da vahim!..
yukarıda anlamlarını verdiğimiz kahramanların ismi tesadüfen konulmuşsa "tesâdüf" der geçersiniz. aksi hâlde bilinçli bir durumda "kasıt" aramamız kaçınılmaz olur ki bunun adına, "algı oluşturma" denir. hem de türk'ten intikam almak isteyip de bir türlü fırsat ve cesaret bulamayarak bütün "kinini,nefretini,öcünü senaryo sayfalarına kusan!..
aptal değiliz ve aklımızla alay ettirmeyiz.. bir daha tekrar ettirmeyin; işinizi ya adm gibi yapın, ya da ekranlardan çekin gidin!..
çünkü artık kanımıza dokunmaya başladı...
düzeltme : artık kanımıza dokunmaya başladı başlıklı yazıdaki deveye sormuşlar: "neren eğri" deyimi, "boynun neden eğri" olmalıdır.moderatörün dikkatine...

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.