Kırmızı Oda - bu dizi bence de muhteşem. bir nedeni pskolojik sorunları

Kırmızı Oda Kırmızı Oda
bu dizi bence de muhteşem.
bir nedeni pskolojik sorunları olan insanların bir çoğu pskolog ve pskiyatriste gitmekle kendilerinin çevresinde etiketleneceğini düşünüyor. doktora gitmeye razı olduğunda da kendisinin bu etiketi kabul etmiş olacağını düşünüyor. oysa yaşadığımız ortamda aile baskısı, çevre baskısı, işyeri baskısı, çocuklarımızdan yansıyan sorunlar... bunların tamamı ya da bir kısmı içimizde gitgide büyüyen bir sorunlar yumağına dönüşüyor. bu yumak davranışlarımızı,düşüncelerimizi, tepkilerimizi, zevklerimiz, umut ve hayallerimizi etkiliyor. işin en kötüsüde yaşadıklarımızdan neden ve nasıl etkilendiğimizi, gerçek duygularımızı kimselere anlatamıyoruz, haykıramıyoruz hıçkıramıyoruz. bu durumda ağlamayı ve sevinmeyide unutmuyor muyuz. bu dizide içimizde birikmiş ve kimselere haykıramadığımız sorunlar yumağının pskolog karşısında tek tek nasıl çözüldüğünü ve yumak tamamen açıldığında da kaybettiğimizi sandığımız gerçek kişiliğimize döndüğümüzü
görüyoruz.
diziyi beğendiğim bir tarafıda bir çok ruh bilimci tarafından eleştirilen pskoloğun duygularını yüzüne ve sözlerine yansıtması.
bu güne kadar çocukluğumuzda izlediğimiz filmlerde dahi ruhsal sorunları yaşayanların tedavi edildiği hastanelere akıl hastanesi, tımarhane denildiğini, ve tedavi sırasında insanların üzerine birkaç görevli tarafından deli gömleğinin giydirildirilerek yatağa bağlandığını, iyileştirmek adına elektrikle şok verildiğini izledik yıllarca.
bu izlediklerimiz, dinlediklerimiz deliran haller dışında bir pskiyatrist ya da pskoloğa gitmemizi frenledi herhalde.
elbette günümüz türkiyesinde herşey çok değişti. insanlara bakış, pskolojik sorunlara yaklaşımlar çok değişti. ama sıradan insanlar gözünde hekimlerimiz ve diğer yardımcı çalışanlarımız hala duygusuz sadece alacağı vizit ücretini düşünüyorlar.
biz seyirciler de muayene ve tedavi eden doktor ve ekipmanlarının bizleri dinlerken üzülmediklerini ve gözyaşı dökmediklerini biliyoruz. ama binnur kaya' yı izlerken doktorlarımızın renk vermediği yüzlerinin arkasında acılarımızı bir insan olarak yaşadığını ve etkilendiğini hissettik. binnur kaya' nın bize hissettirdikleri ile de doktorlarımızın; en az bizler kadar insani değerlere sahip olduğunu, kimselere açamadığımız yüreğimizin yakın dostları olduğunu gözledik.
bence bu dizideki hasta ve doktor karakterleri topluma çok güzel mesajlar verdi ve vermeye devam ediyor

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.