Kiralık Aşk - yazar net fikrini "sinik bir memur baba ve ev hanımı

Kiralık Aşk Kiralık Aşk
yazar net fikrini "sinik bir memur baba ve ev hanımı annenin" çocuğu olarak söyledi evet, çocukları derya gibi olur : önce plazada iş, sonra iş sayesinde çevre, sonra o çevrede zengin koca bulma derdinde ...

baş kadın karakter defne'ye gelirsek bana meraklı köfteci filminde kemal sunal'ın oynadığı zühtüy'ü anımsatıyordu ilk başlarda.hani ailesinin tek gerçekten çalışan ama akrabalarından değer göremeyen elemanı, herşeyi sıkıntıyı olumlu karşılayan, herkese yardım etme derdinde, bu yüzden başı hep blaya giren.o da biriyle zoraki evlenmek zorunda kalmıştı.sonra bir miras meselesi yüzünden hayatı karışmıştı.kemal sunal'ın oynadığı karakterin herkesi gülümseten ve imrendiren samimiyeti ve saflığı.saflığına kızamazdık o adamın çünkü temizdi.

o filmde en etkilendiğim şey ise şu: zühtü akıl hastanesine yattığında doktor ona "neden ölmek istedin ?" diye sorduğunda zühtü: " doktor ben kendim için ölmek istemedim ki, ben başkaları için ölmek istedim." demişti. doktor da : " zühtü zühtü için ölmek ister, zühtü başkaları için ölmek istemez, demek ki davranışın hatalı demişti." defnenin ilk başdaki durumu da ban biraz bunu hatırlatıyordu.

ama sonra kirlendi o saflık, mesela saflık da aşk da defnenin tranbaya tasrım satmasını, sevdiği adamı kandırmasını, düşmanına kendini sevdiğine karşı kullanma imkanı vermesini açıklamadı.

meriç acemi bize unuttuğumuz saflığı hatırlattı, ama ona zarar vererek, tahrif edrek.ne için diziyi uzatmak için.sanırım kadınları kötü tanıtma kısmınnın da üstünde en çok bunu hazmedemiyorum.bir değeri önce örtaya atıp sonra ona zarar vermesini.arkasında duruyor gibi yapıp kullanmsını.

keşke bunu yapacağına baştan oyunbaz kurnaz bir karakter yazıp onunla oynasaydı, sonra yasemin örneğindeki gibi aşkın iyileştirdiği bir baş kadın karakter yazsaydı, o daha iyiyidi.

sanırım yazarımızın kadına bakış açısını da neriman hanımın teknik taktik incileri özetliyor. " evlenen kadar gülümse! " ile başlayan inciler işte.bu incilerin neriman'ın karakterinden kaynaklandığını ortaya koyan başka bir kadın karakter de yok dizide.

ayşegülün durumu, seda'nın başka kadınla evlenip ikinci karısıyla kavga edince eve gelen eski kocasına rest çekememesi ... (bu da sırf seda ile sinanın arası bozulsun da ilgi çekilsin diye yapıldı.sanki iki kişinin arasını bozacak başka konu yok hayatta.)

önce yazarın bize dizi boyunca gösterdiği kültür seviyesine ve kültüre verdiği öneme bakıyorsun, sonra yazdıklarının pskolojik alt metnindeki skıntılara.

demek ki bazı yanlış bakış açıları derine gömülüyor, okumakla düzelmiyor.bilgili olmakla bilge olmak aynı şey olmuyor.

ama bu sadece meriç acemide yok ki, çoğu başka dizideki kadın karakterlerin durumu da çok iç açıcı değil yani.

sıla k.

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Test ::
:: Yarışma ::
:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.