Elimi Bırakma - öncelikle büyük bir zevkle izlediği elimi bırakma dizisine

Elimi Bırakma Elimi Bırakma
öncelikle büyük bir zevkle izlediği elimi bırakma dizisine emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. diziler günümüzde toplumun büyük bir kesiminin hayatının bir parçası olmasının yanı sıra yurtdışında ülkemizin kültürünün tanıtımında çok önemli bir rolü olduğu gerçeği herkes tarafından kabul edilmektedir. bundan dolayı büyük emek ve kaynak harcanarak hazırlanan bu yapımların ekonomik yarar bakış açısından daha büyük hedeflerinin olması, toplumun eğitimi ve kültürel gelişimi gibi sosyolojik gerçeklerin göz önünde bulundurularak ciddi bir sorumlulukla hazırlanması gerektiğine inanıyorum. konusu ve vermek istediği mesajlar açısından çok önemsediğim bu dizinin konuları ele alışında zaman zaman belirli bir kaliteyi sürdürmede gerçekten sıkıntıları var. olayların akışında sebep-sonuç ilişkilerinde mantıksızlıkların olması belirli bir noktaya kadar mazur görülebilir. zira bizlerde kendi hayatımızda ne kadar mantıklı işler yapıyoruz, sonuçta bu izleyicilerinin güzel vakit geçirmesi için yazılmış bir hikâye. ancak üzülerek söylemek isterim ki son zamanlarda gerçekten izleyicisinin iyi niyetini ve sadakatini zorlayacak şekilde ilkokul müsameresi düzeyinde diyaloglarla olaylar anlatılmaya çalışılıyor. uzun soluklu olması hedeflenen diziye yeni karakterlerin girmesi elbette bir zenginlik, ancak bunların nasıl kullanıldığı çok önemli. bu platformdan belki dikkate alınabilir düşüncesi ile naçizane görüşlerimi dile getirmek istiyorum.
1. feride hanım karakteri dindar kimliği olan birisinin sahip olması gereken değerleri göstermesi açısından çok önemli ancak bazen dozunun kaçırıldığını düşünüyorum. bir zamanlar toplumun pskolojisini alt üst eden sır kapıları dizilerine dönüşeceği endişesini taşıyorum.
2. cenk ve doktor defne karakterlerinin arkadaşlıklarının aşka dönüşeceği gibi bir beklenti neden oluşturuluyor. kadın ve erkek arasında aşk dışında çok daha farklı derin arkadaşlık ve dostluklar gelişebileceği gösterilemez mi? hele hele doktor-hasta ilişkilerini dövme öldürme olayları ile bittiği günümüzde daha güzel mesajlar verilemez mi?
3. dizideki bazı karakterler çok verimli kullanılmıyor örn mesut ve hülya karakteri olayların akışında ne gibi bir rolleri var ben anlamıyorum. azmi ne yapıyor? tamam insanlar zaman zaman kendi hırsları için doğru – yanlış arasında gidip gelebilir ama iş eyleme döndüğünde ya iyidir ya da kötüdür. bu açıdan en net olan sumru karakteri ..gerçekten kötü (ama çok sevimli)… şef ve mine karakterleri dolgu maddesi gibi kalıyor ve gerçekten yazık oluyor çünkü iyi oyuncular.. arda karakteri oyuncu olarak bu dizinin parlayan yıldızı ancak bazen bir lise öğrencisi için çok fazla olgun kalıyor gibi.
4. anne karakteri serap ayrı bir problem gerçekten böyle anlayışı kıt, annelik duygusu çelişkilerle dolu insanlar var mı gerçek hayatta. feride hanım gibi biriyle yıllarca yaşamış birisi nasıl böyle olabilir. bir anne miras için oğlunun sevgisine nasıl bu kadar kör kalabilir.
5. kadir karakterinin dizide kalması iyi oldu vicdanlı ve iyi insana çok güzel bir örnek..
6. gerçek hayatta elbette bir sürü kötü insan var, iyi insan olmak için yeterli cesareti olmayan ve arada kalan insanlar var ama gene son tahlilde en azından etrafına zarar vermeyen daha çok iyi insanlar var. bu dizide de artık daha çok iyi insan görmek istiyoruz, acı olabilir, hayal kırıklığı olabilir ama en azından planlı kötülüklerin kazanmadığı bir dünya istiyoruz.
7. yönetmen değişikliği bence diziye pek yaramadı. yeni yönetmek ışık, görüntü kalitesi açısından çok daha başarılı ama bu belgesel değil dizi film sahne geçişlerinde kopukluk olmaması, oyuncuların sahnenin gerektirdiği duyguları yansıtması çok daha önemli.
8. 13-14. bölüme kadar gerçekten çok güzeldi, sanırım uzun soluklu olması için dizinin senaryo-yönetmen açısından kurucu ayarlarına dönmesi gerekiyor sanırım.

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.