Destan - yorumlardan topladığım bazı soru ve eleştirilere istinaden; 1-

Destan Destan
yorumlardan topladığım bazı soru ve eleştirilere istinaden;
1- han/hanedan soyu infazına yay kirişi kullanmak sadece osmanlı'ya ait bir gelenek değildir. kut'lu kanı toprağa dökmekten korkan türk han soyunun varoluşundan bu yana kullandığı yöntemdir.
2- "1500 yıl öncesi namaz kılan çocuk ne alaka?" demişler. malum zamanlarda islâm terim anlamı ile mevcut ancak doğal olarak arap coğrafyasında. tek tük türk illerinde de görülür. şaşırılacak bir durum değil.

3) "dönemi anlamadım, göktürklerden, hunlardan önce mı?" diye yazanlar olmuş. zaman tipik ikinci gök kağanlığı zamanı. dikkatli izleyiciler karakterlerin zaman zaman bilge kağan'dan ve orhun yazıtlarından cümleler sarfetmesi hun dönemine ait olma tezini ortadan kaldırır.

4- "çok acemice olmuş, hiç yapmayın böyle diziler vs..." diye yazanlar var. televizyon kanallarının lağım çukuru gibi faaliyet gösterdiği bir zamanda, 2021 yılına kadar islam öncesi bir türk tarihi dizisi yapılmamış. ne kadar amatör olursa olsun köktürkçe terimlerin kullanıldığı, adların geçtiği bir dönem dizisi izliyoruz. hiç olmamaktansa olanı geliştirmek daha kolaydır. yok ille de daha profesyonel bir yapım izlemek istiyorsanız; myn bala, kurmancan datka, chingiss khan, tomaris filmlerini izleyiniz.

diğer yandan dizide beni en çok irrite eden iş, türk kurultayında veya taht odasındaki tüm toplantılarda çin'li rahibin olmasıydı, o gitti ama odadaki o perdeli alanı bir türlü anlayamadım. sürekli çaşıtlık faaliyetlerinin yürütüldüğü nokta. gençken inönü stadında maça gider, bilet bulamadığımızda beleştepe'den maçı izlemeye çalışırdık. o perdeli mekanda taht odasının beleştepe'si olmuş.

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.