Bir Zamanlar Çukurova - karlar kraliçesi evvel zaman içinde uzaklarda büyük

Bir Zamanlar Çukurova Bir Zamanlar Çukurova
karlar kraliçesi
evvel zaman içinde uzaklarda büyük bir kentte iki küçük çocuk varmış. bunlar bir birleriyle arkadaşmış. ancak birbirlerini kardeş gibi severlermiş. erkeğin adı kay kızın adı gerda imiş. bunlar. sürekli birlikte oynar hiç ayrılmazlarmış. gerdanın birde büyükannesi varmış. büyükannesi çok sayıda masal bilir sırası geldikçe anlatırmış.bir gün kay ve gerda bahçede oynarken büyükanne onları yanına çağırıp:
" çocuklar bugün size yeni bir masalım var. isterseniz gelin anlatayım. demiş.
çocuklar büyükannenin yanına koşup can kulağıyla yeni masalı dinlemeye koyulmuşlar.
büyükanne çocuklara kışın her tarafı kaplayan bembeyaz örtüsüyle ünlü karlar kraliçesinin masalını anlatmaktaymış.
çocuklar büyükannenin anlattığı masalı büyük bir keyifle dinlemişler sonra yatıp mışıl mışıl uyumuşlar.
ertesi gün her taraf karlarla bembeyaz kaplanmış. çocuklar sokaklara dökülüp başlamışlar kızaklarla kaymaya. o sırada oradan kocaman bir kızağın geçtiğini görmüşler. bu kızağı bir düzine beyaz geyik çekmekteymiş.
çocuklar hemen bu büyük kızağın arkasına takılmışlar. bir süre kaydıktan sonra çocukların çoğu kızağı bırakıp geri dönmüşler. yalnız kay kızağın peşini bırakmamış.
bu arada kenttende oldukça uzaklaşmış olduğunun farkında değilmiş. en sonunda kızak kendiliğinden durmuş.
kay kızaktan kimin çıkacağını çok merak ettiği için dikkatle o tarafa doğru bakmaktaymış. birde ne görse beğenirsiniz kızaktan bembeyaz pelerini içerisinde karlar kraliçesinin büyükannenin masalında dinlediği o efsanevi kraliçe olduğunu anlamış. tam oradan kaçacakken onu fark etmekte gecikmeyen karlar kraliçesi kaya:
beni neden izledin çocuk? bak bana yetişeyim derken çok üşümüşsün! bari buraya gelip yanıma oturda güzelce ısın! yoksa birkaç dakika içinde daha ne olduğunu anlamadanbuz tutup donacaksın.

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz

:: Anket ::
:: Günlük Diziler ::
:: Dizi Rehberi ::

reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur Dizi.